Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 -0,23%
EURO
35,12 0,02%
ALTIN
2.434,75 -0,14%

Özgür Özel Beşar Esad ile mülteci sorununu görüşecek: İktidar olmadan çözmeye hazırız!

Fatih Altaylı’nın programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bu yaz Beşar Esad ile görüşeceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 29.06.2024 15:18
Güncelleme Tarihi: 29.06.2024 15:18

Özgür Özel Beşar Esad ile mülteci sorununu görüşecek: İktidar olmadan çözmeye hazırız!

Fatih Altaylı’nın programında derinleşen mülteci problemi hakkında konuşan Özgür Özel, düzensiz göçmen sorununu ortadan kaldırmak için Beşar Esad ile görüşme yapacaklarını kaydetti. Bu yaz Esad ile görüşmeyi planladığını açıklayan Özgür Özel, “Suriye ile sempatik kanaldan temas ediyoruz, arka kapı diplomasisi yani” ifadelerini kullandı. 

Önümüzdeki 1-1.5 aylık süreç içinde Esad ile görüşmeyi planladığını söyleyen Özgür Özel, öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşme yapabileceğini de belirterek şunları ekledi: 

“Türkiye ile bir masaya oturulsun ve sığınmacı sorunu, senin de iç savaş sorununu çözecek adımlar atılsın. Bir Rusya bir de Amerika tarafı var tabii ki, onu da AB katkısı ile hep beraber çözeriz.”

Esad olumlu sinyal veriyor! 

Öte yandan Özel, Türkiye’nin de özendirici şeyler yapması gerektiğini kaydetti. Türkiye’de doğan 1 milyon çocuğa vizesiz erişim verilebileceği kaydetti. Ayrıca 10 milyon kişinin Türkiye’de kalmasının yakında 25 milyona kadar çoğalacaklarını söyledi. 

Bu çocukların Türkiye’de gezme ve tatil hakkı olması gerektiğini söyleyen Özel, “trenlere bindirip göndereceğiz diyorlar, yok öyle bir şey” ifadelerini kullandı. Esad ile bir görüşme olmadan bu çözümlerin uygulanamayacağını ifade eden Özel, iktidar olmadan da sorunu çözebileceklerini ifade etti ve şunları ekledi: 

“İktidar olmadan çözmeye hazırız, 4 yıl sonra çok daha çözülemez bir hale gelecek. Burada bir ulusal mutabakat kuralım. Esad'dan da olumlu sinyaller geliyor. Hiç değilse bunu denemek istiyoruz. “