Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Özge Ceren Deniz'in Ailesi Kasten Öldürme Davası İstiyor

İzmir'de yaşamını yitiren genç için ailesi, şüphelilerin kasten adam öldürmekle yargılanmasını talep ediyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:52
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 15:01

Özge Ceren Deniz'in Ailesi Kasten Öldürme Davası İstiyor

Özge Ceren Deniz'in Ailesi Harekete Geçti

İzmir'in Konak ilçesinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesi, şüphelilerin kasten adam öldürmekle yargılanmasını istiyor. Ailenin avukatı Ayşe Sarıçiçek, olayın arka planında kasıt bulduklarını belirtti.

Bilirkişi Raporu ve Gözaltı Süreci

12 Temmuz tarihinde yaşanan trajik olayda, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılmasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Sarıçiçek, bilirkişi raporunun savcılığa sunulduğunu bildirdi. Raporda, Gdz Elektrik şirketinin kablolarının yeterli derinlikte yerleştirilmediği ve İZSU'nun mazgal yapımında kabloları yüzeye yaklaştırdığı gibi durumların vurgulandığı belirtildi.

Ek İddialar ve Cihaz Eksiklikleri

Sarıçiçek, bilirkişi raporunun hacmi ve önemi nedeniyle ek gözaltı kararları çıkabileceğini ifade etti. Ayrıca, trafo merkezlerinde RCD ve RCM cihazlarının eksikliğinin, arızaların zamanında tespit edilmesini engellediğini aktardı.

Olayın Sonuçları ve Ailelerin İleriye Dönük Planları

Olay sonrası 35 şüpheliden 14'ünün tutuklandığını belirten Sarıçiçek, diğer şüphelilerin de sorumluluklarının araştırılacağını söyledi. Bu durumun, insanların maksimum güvenlikte yaşayabilmesi adına sağlanması gerektiğini vurguladı. 'Bize göre bu olayda kasıt mevcuttur. Cinayetler kasten işlenmiştir' diyen Sarıçiçek, mücadelelerinin süreceğinin altını çizdi.

Özge Ceren Deniz'in ailesi, güvenlik ihlalleri ve ihmaller nedeniyle söz konusu durumlarla karşı karşıya kalmamaları için yetkililerin gerekli adımları atmasını bekliyor.

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını...

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek (fotoğrafta), AA muhabirine açıklamalarda bulundu.