DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.587,17 0,49%

Özelleştirme İdaresi, Taşınmaz Satışları ve İmar Planı Değişikliklerini Onayladı

Özelleştirme İdaresi, taşınmaz satışları ve bazı imar planı değişikliklerini onayladı. Ayrıntılar haberimizde.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 11:02
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 11:02

Özelleştirme İdaresi, Taşınmaz Satışları ve İmar Planı Değişikliklerini Onayladı

Özelleştirme İdaresi, Taşınmaz Satışlarına Onay Verdi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) bazı taşınmazların satışlarına ve imar planı değişikliklerine dair kararlarına onay geldi. Bu kararlar, Cumhurbaşkanı tarafından resmi gazete ile duyuruldu.

Sözleşmeler ve Satış Fiyatları

Maliye Hazinesi'ne ait İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki taşınmaz, 603 milyon 671 bin lira bedelle Orkay Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'ye satılacak. Ayrıca, Şile ilçesindeki bir taşınmaz, 114 milyon lira karşılığında İbrahim Tok ve Tuna Cem Ağgez Ortak Girişim Grubu'na devredilecek.

Nevşehir'in 2000 Evler Mahallesi'ndeki taşınmaz ise 183 milyon lira bedelle Osman Güngör'e satılacakken, Alanya ilçesindeki taşınmaz 40 milyon 500 bin lira ile Cafer Ersoy'a gidecek. Didim ilçesindeki iki taşınmaz, toplamda 194 milyon lira bedelle Lütfü Karaaslan'a verilecektir.

Ayrıca, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki taşınmazın 450 milyon lira bedelle AVY Gayrimenkul Yatırımları AŞ'ye satılmasıyla ilgili karar onay aldı.

İmar Planı Değişikliklerine Onaylar

Denizli'nin Baklan ilçesi ile Amasya'nın Merzifon ilçesinde bazı taşınmazlara, ticaret-konut alanı, park ve yol kullanımı gibi kararlar getirildi. Bunun yanı sıra, Şile'deki taşınmazlar için de benzer imar değişiklikleri onaylandı.

Özelleştirme Kapsamına Alınan Taşınmazlar

Manisa'nın Soma ilçesindeki bazı taşınmazlar, Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) ve Maliye Hazinesi adına özelleştirme kapsamına alındı. Ayrıca, Bursa'nın Nilüfer ve Diyarbakır'ın Ergani ilçelerindeki taşınmazlar da bu kapsamda yer aldı.

İtirazlar Reddi

Maliye Hazinesi'ne ait Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bazı taşınmazlara yönelik imar planı değişikliklerine dair yapılan itirazlar da kabul edilmedi. Bunlar arasında sanayi tesisi alanları, ticaret konut alanları gibi çeşitli düzenlemeler yer almakta.