DOLAR
34,14 0,22%
EURO
37,81 0,15%
ALTIN
2.915,68 0,32%
BITCOIN
2.061.913,89 0,89%

Özel Halk Otobüsü Sahiplerinden Kontak Kapatma Çağrısı

İETT'ye bağlı özel halk otobüsü sahipleri, ödenmeyen alacakları nedeniyle 15 Ekim'de kontak kapatacaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 17:01
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 17:01

Özel Halk Otobüsü Sahiplerinden Kontak Kapatma Çağrısı

İETT'ye Bağlı Özel Halk Otobüsü Sahipleri Kontak Kapatma Kararı Aldı

İstanbul'da özel halk otobüsü sahipleri, 15 Ekim 2024 tarihinde kontak kapatma kararı aldıklarını duyurdular. Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanan otobüs sahipleri, kendilerine ödenmeyen alacaklarını protesto ettiler.

Özel Halk Otobüsü Platformu Sözcüsü Açıklamalarda Bulundu

Grup adına basın mensuplarına açıklama yapan Özel Halk Otobüsü Platformu sözcüsü avukat Erhan Güneş, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alacaklarımızın ödenmemesi nedeniyle büyük bir mali krizin içerisine sürüklenmiş durumdayız," dedi. Güneş, bunun insanlar arasındaki ulaşımı da zorlaştıran bir durum olduğuna dikkat çekti.

Alacaklar ve Protestolar

Güneş, "10 ayı geride bırakmamıza rağmen, henüz 5'inci ayın ödemesinin tamamı bile yapılmadı. Alacaklarımız 2 milyon lirayı aşmış durumda," diyerek mevcut durumun ciddiyetine vurgu yaptı.

Grup, otobüslerin iş yapamaz hale geldiğini ifade ederek, bu kararın İstanbul halkını da olumsuz etkileyeceğinin altını çizen Güneş, "Başka bir çözümümüz kalmadı. Sürekli ertelenen sözler ve haksız uygulamalar bizi bu noktaya getirmiştir," dedi.

Protesto Eylemi ve Güvenlik Önlemleri

Açıklamanın ardından otobüs sahipleri, bina önündeki 15 Temmuz Şehitleri Caddesi'ni trafiğe kapattılar. Olay yerine gelen polis ekipleri, gruba dağılarak alanı boşaltmaları yönünde uyarıda bulundu. Kalabalığın bekleyişi yaklaşık 45 dakika boyunca sürdü.

İstanbul halkından destek talep eden Güneş, alacaklarının acilen ödenmesini istedi.