DOLAR
34,18 0,07%
EURO
37,84 -0,03%
ALTIN
2.926,19 0,02%
BITCOIN
2.078.990,87 0,01%

Özel'den Açıklamalar: 'Kapalı Oturuma İhtiyaç Var!'

CHP Genel Başkanı Özel, İsrail'in Türkiye'ye tehditleri hakkında kapalı oturum talep etti ve halk için yapılan eylemleri savundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:32
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:32

Özel'den Açıklamalar: 'Kapalı Oturuma İhtiyaç Var!'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni yasama yılı resepsiyonunda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis kürsüsünde 'İsrail Türkiye’ye saldıracak.' ifadelerine atıfta bulunarak, acilen bir kapalı oturum yapılması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Toplumun Harekete Geçmesi Gerek

Özel, “İsrail’in bir devlet terörü gerçekleştirdiğini her zaman ifade ediyoruz.” diyerek, Filistin için dünya genelinde destek talep etti. “Uluslararası toplumun harekete geçmesi gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Yerel Seçimlerdeki Aktiviteleri Hatırlattı

Özel, CHP’nin halk için birçok yerel etkinlikte bulunduğunu ifade ederek, “31 Mart seçimlerinden sonra emekliler ve tarım çalışanları için birçok kez ayağa kalktık.” dedi. Özel, mitinglerin sayısını hatırlatarak, partinin halkın yanındaki duruşunu vurguladı.

Tehditlere Yanıt Verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tehditleri üzerine konuşan Özel, “Bana yönelik tehditler vız gelir, tırıs gider. Ama arkadaşlarımın güvenliği konusunda kaygılıyım,” dedi. Özel, “Eğer arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse, azmettiricisi bellidir,” ifadesini kullandı.

Filistin Ziyareti

Özel, Filistin'e yapacağı ziyareti de duyurarak, “Güvenliğimiz sağlanınca gideceğiz.” dedi. Ayrıca bu ziyarette bir Sosyalist Enternasyonal toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanına Saygı

Genel kurulda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygıdan dolayı önceden ayağa kalktıklarını ifade eden Özel, “Saygıdan kalktık ama konuşma bir siyasi parti lideri konuşmasıydı.” diyerek, Meclis kürsüsünde seslendirdiği sözlerin önemine değindi.