DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,63 -0,01%
ALTIN
2.919,2 0,02%
BITCOIN
2.157.646,3 -0,65%

Ordu'da Kahverengi Kokarca ile Mücadele İçin İlaçlama Başlatılıyor

Ordu, kahverengi kokarca zararlısına karşı kışlak ilaçlamasına 15 Ekim'de başlayacak.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:02
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:06

Ordu'da Kahverengi Kokarca ile Mücadele İçin İlaçlama Başlatılıyor

Ordu'da Kahverengi Kokarca Mücadelesi

Ordu Valisi Muammer Erol, 15 Ekim itibarıyla kent genelinde kahverengi kokarca zararlısına karşı kışlak ilaçlama çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

İlaçlama Takvimi ve İşbirliği

Vali Erol, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında, böceğin fındık gibi tarım ürünlerine verdiği zararın önlenmesi için yürütülen mücadelenin devam ettiğini belirtti. 15 Ekim'de başlayacak ilaçlama süreci ile Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlükleri, muhtarlıklar, belediyeler ve ziraat odalarının işbirliği ile kokarcaların sığınacağı tüm kışlakların ilaçlanacağını ifade etti.

Muhtarların ve Vatandaşların Rolü

Erol, özellikle muhtarlardan destek talep ederek, “Herhangi bir kışlak, ister bir ahır, ister bir samanlık, isterse de bir depo olsun, ıskalanmamalıdır. Mücadelede herkesin katkısı son derece önemlidir” dedi.

Gurbetteki Vatandaşlara Çağrı

Vali Erol, gurbette bulunan vatandaşlardan, kapalı konutlarının anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve bu mekanların ilaçlama sürecinde erişilebilir olmasına yardımcı olmalarını istedi.

Ordu Valisi Muammer Erol (ortada), 15 Ekim'den itibaren kent genelinde kahverengi kokarca böceğine...

Ordu Valisi Muammer Erol (ortada), 15 Ekim'den itibaren kent genelinde kahverengi kokarca böceğine karşı kışlak ilaçlamasına başlanacağını bildirdi.