Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

OpenAI, Yeni Arama Motoru SearchGPT'yi Duyurdu

OpenAI, yeni arama motoru SearchGPT ile kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 00:26
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 00:26

OpenAI, Yeni Arama Motoru SearchGPT'yi Duyurdu

OpenAI, SearchGPT'yi Tanıttı

Yapay zeka alanında öncü olan OpenAI, yeni arama motoru SearchGPTyi test ettiğini duyurdu. Bu yeni arama motoru, kullanıcılara daha net ve ilgili kaynaklarla hızlı yanıtlar sunmak amacıyla tasarlandı.

Sam Altman'dan Açıklamalar

OpenAI CEO'su Sam Altman, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Aramayı bugün olduğundan çok daha iyi hale getirecek bir alan olduğunu düşünüyoruz. SearchGPT adında yeni bir prototipi başlatıyoruz. Prototipten öğreneceğiz ve onu daha iyi yapacağız," diyerek projenin detaylarını paylaştı.

Yeni Prototipin Özellikleri

OpenAI, SearchGPT'nin yanı sıra kullanıcı geri bildirimleri almak için sınırlı bir kullanıcı ve yayıncı grubuyla denemelere başlayacağını belirtti. Bu prototip, kullanıcıların webdeki güncel bilgilerle sorularına hızlı ve doğrudan yanıt vermek için tasarlanmıştır. Ayrıca, kullanıcılar aramalarda sohbet eder gibi takip soruları sorabilecekler.

Gelecek Planları

OpenAI, bu yeni arama motorunun geçici bir prototip olduğunu, gelecekte bu özelliğin en iyilerinin doğrudan ChatGPT'ye entegre edilmesinin planlandığını bildirdi. Böylece kullanıcılar, gerçek zamanlı bilgi almanın yanı sıra daha etkileşimli bir deneyim yaşayacaklar.