DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.245.848,1 -0,15%

ÖNDER'in Diplomasi Buluşmasında Filistin Meselesi Masaya Yatırıldı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Buluşması'nda Filistin ve Gazze konularını ele aldı.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 17:13
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 17:13

ÖNDER'in Diplomasi Buluşmasında Filistin Meselesi Masaya Yatırıldı

ÖNDER'in Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Buluşması

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, "Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Buluşması"nı Filistin gündemiyle gerçekleştirdi. Organize edilen etkinliğin amacı, gençlerin bu alandaki bilgi ve farkındalıklarını artırmak.

Genel Başkan Abdullah Ceylan'ın Açıklamaları

Dernekten yapılan açıklamada, Genel Başkan Abdullah Ceylan'ın görüşleri paylaşıldı. Ceylan, Türkiye'de 28 milyon gencin bulunduğuna dikkat çekerek, gençlere yönelik projelerin öneminin altını çizdi. "Bu tür organizasyonlarla sahadaki varlıklarımızı güçlendiriyoruz" diyen Ceylan, Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi'nin 1948'de yayınlandığına ve bu yılın, İsrail'in kuruluş yılı olduğuna vurgu yaptı.

Filistin ve Gazze'deki Durum

Ceylan, Gazze'de yaşananların mevcut sistemin başarısızlığını ortaya koyduğunu belirterek, "Biz mevcut sistemin savunucusu değil, yeni bir sistemin kurucusu olmak istiyoruz" dedi. Bu bağlamda, "Bazen birileri Gazze'deki olaylarla ilgili 'Biz insanlarla savaşmıyoruz' diyebiliyor. Bu kavramları sürekli tekrar edenler, sonunda insan ırkını tehdit eden birer canlıya dönüşüyor" şeklinde konuştu.

Eğitim ve Sunumlar

Buluşma, Orta Doğu araştırmacısı Muttalip Tütüncü'nün "Uluslararası Hukukun Doğası" başlıklı sunumu ile başladı. Ardından Taha Ayhan, İslam İşbirliği Gençlik Forumu'nun (ICYF) Türkiye'nin İslam ülkeleri ile ilişkisine dair bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Yusuf Acer ise "Uluslararası Hukukta Güncel Meseleler" konulu sunumuyla etkinliğe katkı sağladı.

İkinci Gün Oturumları

İkinci gün, Dr. Mustafa Oğuz Tuna "Uluslararası Organizasyonlar" üzerine bir sunum yaparak devam etti. Etkinliğin kapanışında Prof. Dr. Ahmet Kavas, "Diplomat Olmak" konulu konuşmasıyla ve Mahmut Özdil, "Hukukçu Perspektifinden Diplomasi" üzerine yaptığı sunumla katılımcılara önemli bilgiler sundu.