DOLAR
34,24 -0,03%
EURO
37,61 0%
ALTIN
2.914,82 0,17%
BITCOIN
2.172.845,36 -1,39%

Ömer Çelik, Çocukların Korunması İçin Araştırma Komisyonu Kurulacağını Açıkladı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çocuklara yönelik araştırma önergesi verileceğini ve uluslararası hukuka vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 18:46
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 18:46

Ömer Çelik, Çocukların Korunması İçin Araştırma Komisyonu Kurulacağını Açıkladı

AK Parti'den Çocukların Korunması İçin Öneri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, çocukların korunmasına yönelik bir araştırma komisyonu kurulması için Meclis'te girişimde bulunacaklarını duyurdu.

Uluslararası Hukuka Vurgu

Çelik, İsrail'in sivil iletişim araçlarını ölümcül silahlar haline getirdiğini belirterek, "Uluslararası hukukun ve sistemin namusu, Netanyahu hükümetinin yargılanmasından geçmektedir," dedi. Türkiye'nin bu tür örneklere hiçbir şekilde kayıtsız kalmayacağını vurguladı.

Diplomasi Çabaları Hızlanmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi çabalarının her alanda sürdüğünü anımsatan Çelik, uluslararası sistemin İsrail'e dönük tavırlarının iki yüzlü olduğunu ekledi. "Eğer diplomasiye yönelselerdi, bu kadar insan ölmemiş olurdu," şeklinde konuştu.

Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele

Çelik, kadın cinayetlerine ve son dönemlerde artan şiddet olaylarına da değinerek, cezasızlık algısına müsaade etmeyeceklerini belirtti. "Bu konuda gereken her adımı atacağız," dedi.

Teknolojik İstismar Endişesi

İsrail'in yapay zekayı kötü amaçlarla kullandığını söyleyen Çelik, Türkiye'nin bu tür kötü niyetli teknolojilere karşı insanlığa faydalı teknolojiler geliştirmeye devam edeceğini ifade etti.

Çocukların Korunması Öncelikli Mesela

Çelik, sosyal medyada yaşanan çocuk istismarlarına dikkat çekerek, "Bu alanın güvenliği hepimizin sorumluluğudur," dedi. Çocukların güvenliğinin sağlanması için çalışmalarına büyük bir hassasiyetle devam edeceklerini kaydetti.

Ömer Çelik, son olarak Oruç Reis araştırma gemisinin Somali'ye uğurlandığını hatırlatarak, milli projelerin önemine vurgu yaptı.