Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Öksürük krizlerine veda ettiriyor! İlk içişte dahi boğazda balgam bırakmıyor

Kış aylarının gelmesiyle beraber hastalıklarda artış yaşanıyor. Öksürüğe iyi gelen bitkilerin neler olduğu ve tedavi yöntemleri haberimizde yer almaktadır.

Yayın Tarihi: 01.01.2024 00:31
Güncelleme Tarihi: 01.01.2024 00:31

Öksürük krizlerine veda ettiriyor! İlk içişte dahi boğazda balgam bırakmıyor

Havaların soğumasıyla beraber öksürüklerde artış yaşanırken hava kirliliği ve mevsim şartları insanların çabuk hastalanmasına neden olmaktadır. Kuru öksürük, grip, ve soğuk algınlığına iyi gelecek bitkiler belli oldu. Doğal yollar ile öksürükten nasıl kurtulabilecek yöntemler haberimizde.

AVYA YAPRAĞI

Ayva meyvesi ve yaprakları yıllardan beri öksürük tedavisinde tercih edilirken içerisindeki bileşenler boğaz yolu enfeksiyonlarında etkili olarak boğazın yumuşamasına yardımcı oluyor. Tedavi içim kullanılırken şeker eklenerek kuru ayva yapraklarını 10-15 dakika, taze ayva yapraklarını ise 3-5 dakika demlenerek günde 2-3 fincan tüketilir.

öksürük tedavisi

EKİNEZYA ÇAYI VE IHLAMUR

Ekinezya bitkisinin ağırlıklı olarak soğuk algınlığı, nezle, grip rahatsızlıklarından ötürü kullanılırken boğaz ve akciğerdeki iltihabın yol açmasını engeller. Demlenerek tercih edilirken 1 tatlı kaşığı bal eklenerek günde 2 fincan kadar içilir. Ayva, bal ve ıhlamurdan oluşan çay boğazların yumuşatırken iyileşmeye kolaylaştırır. Yeşil çayın yüksek antioksidan özelliğiyle beraber boğaz yolu enfeksiyonlarındaki etkisi yüksektir.

TOZ KARABİBER VE BAL

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kansere karşı yangı ve spazlarımı iyileştirici etkileri olarak toz karabiber kullanılırken öksürüğe karşı olarak demlenir. Karabiber ılık su üzerinde demlenerek 1 tatlı kaşığı bal eklenerek tüketilir. Reflü, gastrit, ülser gibi sindirim sistemi sorunlarından ötürü çaydan sınırlı tüketilmesi öneriliyor. 3-5 dakika demlendikten sonra gün içerisinde 2-3 fincan kadar tüketilebilir.