DOLAR
34,21 -0,33%
EURO
37,75 0,27%
ALTIN
2.922,64 -0,32%
BITCOIN
2.081.362,65 -0,16%

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nde Önemli Gelişmeler

TBMM'de Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nde 3 madde daha kabul edildi. Öğretmenler için yeni düzenlemeler geliyor.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 21:47
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 21:47

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nde Önemli Gelişmeler

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nde Yeni Maddeler Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulunda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne üç yeni madde eklendi. Bu düzenlemelerle birlikte öğretmen ve yöneticilere, Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül verilebilecek.

Öğretmenlerin Disiplin Yönetmeliği

Yeni maddelere göre öğretmenler, eğitim süreçleri ve öğrencilerle ilgili ses ya da görüntü paylaşımı gibi konularda belirli disiplin kurallarına tabi tutulacak. Ayrıca, eğitim öğretim sürecinde taraflı davranan veya olumsuz örnek teşkil eden öğretmenler, aylıktan kesme cezası gibi yaptırımlarla karşılaşabilirler.

Temizlik ve Güvenlik Önlemleri

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, okullarda temizlik hizmetlerinin Bakanlık tarafından yürütüldüğünü, bu hizmetlerde 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, okulların güvenliği için çeşitli tedbirlerin alındığını belirtti.

Ücretsiz Yemek ve Sosyal Hizmetler

Maviş, Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere yönelik ücretsiz yemek uygulamaları hakkında da bilgi verdi. Taşımalı eğitim ve özel eğitim öğrencileri için yemek hizmetinin sağlandığını vurguladı.

Eleştiriler ve Öneriler

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasının gerekliliğine dikkat çekti. MHP'li Mevlüt Karakaya, bu yasanın öğretmenlerin hak ve statülerini güçlendireceğini belirtirken, CHP'li İsmet Güneşhan öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığını savundu.

Sıra Bekir Bozdağ'ı Bekliyor

Aldığı karar gereği, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ birleşimi 8 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplamak üzere kapattı.