DOLAR
34,09 -0,37%
EURO
37,93 -0,09%
ALTIN
2.816,14 0,19%
BITCOIN
2.077.277,43 -5,58%

Öğrencilere jestin kralı geldi: Bugün başladı! 3.000 TL eğitim desteği veriliyor

Bakanlıkların yanı sıra belediyelerden de destek haberleri gelmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 11:38
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 11:38

 Öğrencilere jestin kralı geldi: Bugün başladı! 3.000 TL eğitim desteği veriliyor

2024 2025 yılı eğitim öğretim dönemi başladı. Öğrencilerin okuması adına veliler harekete geçerken eksik tamamlama dönemi özellikle artan fiyatlar sebebiyle zorlu geçeceğe benziyor. Özellikle de dar gelirli haneler bu konu hakkında destek gelişmelerini yakından takip ediyor. Aile Bakanlığı aracılığı ile bir çok destek programı açıklaması yapılıyor. İlk- orta- lise - üniversite fark etmeksizin bir çok kalemde destek devlet tarafından Aile Bakanlığı aracılığı ile ödeniyor. Bakanlıkların yanı sıra belediyelerden de destek haberleri devam ediyor. Özellikle yaşam koşullarının ağır seyrettiği büyükşehir belediyelerinin destekleri tam sürat devam ediyor. Son olarak öğrenciye destek açıklaması yapan belediye İstanbul Büyükşehir belediyesi olarak açıklanmış bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklama kapsamında okuyan öğrencilere 3.000 TL destek sağlanacağı ve başvuruların da kısa süre içinde başlayacağı ifade edilmiş bulunuyor.

 Öğrencilere jestin kralı geldi: Bugün başladı! 3.000 TL eğitim desteği veriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza atarken, "Sen Oku Diye" adı ile başlatılan eğitim destek programı, şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrenciler için 3 bin TL destek sunacağı ifade edilmiş bulunuyor. Bu yıl toplamda 100 bin öğrenciye ulaşmayı planlayan proje, İstanbul'daki okuyan öğrencilerin eğitim hayatına önemli bir destek sağlayacak.

 Öğrencilere jestin kralı geldi: Bugün başladı! 3.000 TL eğitim desteği veriliyor

İBB ÖĞRENCİ DESTEK PROGRAMI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, "Bu yıl da 100 bin öğrenciye eğitim desteği veriyoruz. Şehit çocuğu, yetim, öksüz, engelli öğrencilerin bu destekten faydalanması için tüm koşulları sağladık." dedi. Duyuruda ayrıca, başvuruların İstanbul Senin uygulaması üzerinden yapılacağını belirtti. İmamoğlu tarafından yapılan açıklamada başvuruların bugün başladığı ifade edildi.

YILDA BİR KERE VERİLECEK

Başvuruları kabul edilen öğrencilere, durumlarını belgelemeleri halinde yılda bir kez nakdi destek sağlanacak. Desteğin ne zaman yatırılacağı ise İBB tarafından yapılacak duyurularla öğrencilere iletilecek. .