DOLAR
34,28 0,05%
EURO
37,49 0,05%
ALTIN
2.931,69 -0,12%
BITCOIN
2.188.585,09 -1,84%

Öğrencilere Banka Hesaplarıyla İlgili Uyarı

YÖK, üniversite öğrencilerini yasa dışı banka hesap kullanımı konusunda uyarıyor.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 11:18
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 11:18

Öğrencilere Banka Hesaplarıyla İlgili Uyarı

Öğrencilere Önemli Uyarı: Banka Hesaplarınızı Koruyun

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite öğrencilerine banka hesaplarının yasa dışı kullanımı konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile yapılan işbirliği çerçevesinde, öğrencilere hazırlanan afişler aracılığıyla, banka hesaplarının kötü niyetli amaçlar için kullanılmaması gerektiği hatırlatıldı.

Afişlerdeki Uyarılar

Gönderilen afişlerde, "Gelecek hesaplarınızı yakmayın. Kara para aklama, terörizmin finanse edilmesi ve dolandırıcılık gibi suçlar, hesaplarınız aracılığıyla işlenirse ağır hapis cezaları ile sonuçlanabilir. Hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın!" ifadesi dikkat çekiyor.

Öğrencileri Bekleyen Tehlikeler

YÖK, özellikle öğrencilerin başka şahısların bankacılık işlemlerini gerçekleştirmesine izin vermesi ile yaşanacak sorunlar konusunda sıkça ihbar aldığını belirtti. Bu tür ihlaller, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı gibi ciddi cezalara yol açabiliyor.

Siber Suçlara Dikkat

Öte yandan, YÖK, öğrencilerin siber suçlardan korunmaları adına Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nden uzmanların görüşlerini de alarak tavsiye videoları yayımladı. Uzmanlar, oltalama saldırıları konusunda uyarılarda bulunuyor ve öğrencilere, tanımadıkları kişilerin gönderdiği bağlantılara tıklamamaları gerektiğini vurguluyor.

Alınması Gereken Önlemler

Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aydos, online işlemler için iki aşamalı güvenlik önlemleri alınmasının önemine değinerek, kişisel bilgilerinizi asla paylaşmamanız gerektiğini belirtti.

Siber Suçların Sonuçları

Dr. Öğretim Üyesi Murat Osmanoğlu ise, suç örgütlerinin öğrencilere yasa dışı yolla elde ettikleri paraları kullandırarak ciddi suçlar işlemeye teşvik ettiğine dikkat çekti. "Bu tür bir durum, gençlerin geleceğini olumsuz etkileyebilir," şeklinde açıklamada bulundu.