Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Öğlen atıştırmalığınız bizden! Bu çubuk simit tarifi geleneksel lezzete farklı bir hava katıyor

Evde lezzetli ve tüm kokusuyla apartmanı etkileyecek bir öğlen atıştırmalığı yapmak istiyorsanız; bu tarif tam size göre! Normal simit tariflerinden daha çıtır çıtır ancak bu sefer yuvarlak değil. Çubuk şeklinde olan geleneksel lezzete farklı bir hava katan çubuk simit tarifi ve malzemeleri...

Yayın Tarihi: 21.12.2023 10:57
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 10:57

Öğlen atıştırmalığınız bizden! Bu çubuk simit tarifi geleneksel lezzete farklı bir hava katıyor

Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi simit ayran ya da simit çay ikilisini evde farklı bir yorumla hazırlamak ister misiniz? Geleneksel bir tadı evinizin sıcak mutfağı ile buluşturmaya hazırsanız, bu tarif tam olarak size göre! Dakikalar içersinde hazırlayacağınız bu tarifin çıtır çıtır dokusu ve lezzetli yapısıyla damaklarınız kesinlikle şenlenecek. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, kahvaltı sofralarınızda çay saatlerinizde ya da özel günlerinizde keyifli bir atıştırmalık alternatifi olacak.

Öğlen saatlerinizin vazgeçilmez lezzetlerinden olacak bu çıtır çubuk simit tarifini akşamdan hazırlayarak, sabah çocuklarınızın beslenme çantalarına da koyabilirsiniz. Her öğünde dilediğiniz içeceğin yanında tüketebileceğiniz çıtır çubuk simit tarifini bir kere yediğinizde sürekli yapmak isteyeceksiniz. İşte çıtır çubuk simit tarifi ve malzemeleri...

ÇUBUK SİMİT TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 4  su bardağı ölçüsünde un 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ 
  • Üzeri için susam ya da çörekotu 

ÇUBUK SİMİT TARİFİ

İç harcı için;

  • 100 gr eritilmiş tereyağı 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde pekmez
  • 1 su bardağı ölçüsünde dövülmüş ceviz içi

ÇUBUK SİMİT TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Ilık sütü bir kabının içerisine alın.
  2. İçersine tuzu ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın.
  3. Ardından yaş mayayı da ilave ederek, mayanın tamamen erimesini bekleyin.
  4. Unu yoğurma kabının içerisine yavaş yavaş alın ve ortasını havuz gibi açın.
  5. Mayısalı karışımınızı unun içersinde açmış olduğunuz havuz gibi alana ekleyin.
  6. Yavaşça karıştırarak unu mayalı karışıma katmaya başlayın. 
  7. Ardından sıvı yağ eklemesi yaparak, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  8. Hamurun üzerini örterek sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar yaklaşık olarak 1 saat kadar bekleyin. 
  9. Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle uzunlamasına şekil vermeye başlayın. 
  10. İç harcı hazırlamak için eritmiş olduğunuz tereyağınızı ve pekmezinizi karıştırın. 
  11. Hamurlarınızın ortasına hazırlamış olduğunuz bu karışımdan sürerek üzerlerine ceviz içi serpiştirin. 
  12. Hamurları iki ucu birleşecek şekilde çubuk haline getirin. 
  13. Fırın tepsisi aralıklı şekilde tüm hazırlamış olduğunuz hamurlarınızı dizin.
  14. Son olarak üzerlerine susam ya da çörekotu serpiştirin.
  15. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.
  16. Fırından çıkan çubuk simitlerinizi oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra servisini yapın. Herkese afiyet olsun.