DOLAR
34,09 -0,03%
EURO
38,16 -0,04%
ALTIN
2.914,5 0,08%
BITCOIN
2.198.557,1 -0,44%

O marka makarnaları sakın almayın! Bir bir çöpe atılıyor: Sebebi ise korkunç!

Glutensiz olduğunu iddia eden makarna markası piyasadan toplatılıyor! Peki o marka hangisi? İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 07.02.2024 08:29
Güncelleme Tarihi: 07.02.2024 08:29

O marka makarnaları sakın almayın! Bir bir çöpe atılıyor: Sebebi ise korkunç!

Koronavirüs pandemisinin ardından tüketicilerin gıda ve içecek ürünlerine daha fazla özen gösterdiği günümüzde, Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk vatandaşı için önemli bir gelişme meydana geldi. Edeka marketlerinde satılan ve içerisinde glüten bulunduran "glutensiz spagetti" adlı makarna markası, acil bir şekilde toplatılıyor.

Edeka marketlerinin kendi markası olan ve Marktkauf'ta da bulunan söz konusu makarnanın üreticisi olan Spaichinger Nudelmacher, ürünün glüten içerdiğini belirleyerek, glüten intoleransı olan kişileri ciddi bir sağlık riski konusunda uyardı. Glüten, özellikle çölyak hastalığına veya glüten intoleransına sahip bireyler için zararlı olabilir.

glutensiz makarna piyasadan toplatılıyor

İlgili makarnanın üzerindeki beyana rağmen içerdiği glüten tespit edilen ürün, çölyak hastalığı veya glüten intoleransı semptomlarını tetikleyebilir. Bu durum, özellikle karın ağrısı, ishal, şişkinlik gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Ancak, glüten intoleransı sadece bu semptomlarla sınırlı kalmayabilir. Yetişkinlerde kabızlık, iştahsızlık, ani kilo kaybı ve eklem sorunları gibi daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Alman Alerji ve Astım Derneği, glütenin özellikle buğday, kavuzlu buğday, arpa ve çavdar gibi yerel tahıllarda bulunduğunu ve bu maddenin bağırsakta iltihabi bir reaksiyona neden olabileceğini belirtiyor.

glutensiz makarna piyasadan toplatılıyor

Tüketicilere yapılan çağrıda, söz konusu makarna markasının derhal kullanımdan çıkarılması ve iade edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Sağlık açısından risk taşıyan bu ürünle temasın minimuma indirilmesi ve glüten intoleransına sahip kişilerin dikkatli olmaları önemle hatırlatılıyor.

Milyonlarca Türk vatandaşı tarafından tüketilen bu markanın makarnasının acil toplatılması, gıda güvenliği konusundaki hassasiyetin arttığı bir dönemde tüketicilere bir kez daha ürün seçimlerinde dikkatli olma çağrısını hatırlatıyor.