Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Netanyahu'nun oğlunun paylaştığı harita gündem oldu! Hedeflerinde Türkiye mi var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İsrail'in Filistin sonrası Türkiye'yi hedefleyeceğini iddia etmesinin ardından bugün, Binyamin Netanyahu'nun oğlundan Türkiye'yi hedeflediklerine yönelik gelen paylaşım herkesi şaşırttı...

Yayın Tarihi: 30.05.2024 17:26
Güncelleme Tarihi: 30.05.2024 17:26

Netanyahu'nun oğlunun paylaştığı harita gündem oldu! Hedeflerinde Türkiye mi var?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu Instagram hesabı üzerinden bir harita paylaşarak Türkiye’yi hedef aldı. 

Hamas’ın saldırılarının ardından 50 yıl sonra resmi bir savaş ilan eden İsrail, Ekim ayından bu yana Gazze’deki katliamına devam ediyor. Son günlerde savaştan kaçmak için çadır kamplarına saldıran İsrail, yüzlerce sivilin ölmesine neden olurken, İsrail’in ilan ettiği seferberlik sonrası çok sayıda asker ve sivil de orduya katıldı. Ancak Netanyahu’nun oğlu Yair’in savaşa katılmayıp ABD’de kalması ve ülkesini yalnız bırakması nedeniyle vatandaşlar tarafından sıklıkla eleştirildi. 32 yaşındaki Yair’in ise yasalara göre 40 yaşına kadar seferberlik ilan edilmesi durumunda orduya katılması zorunlu. 

Yair’den skandal harita paylaşımı! 

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Yair Netanyahu, terör örgütü PKK ve uzantısı YPG’nin “hayali” terör devleti haritasını paylaştı. Hatta öyle ki harita paylaşımında Türkiye, Irak, Suriye ve İran’ı işgalci olarak tanımladı. Skandal ifadelerle paylaştığı haritaya bir kullanıcı da “PKK’yı desteklemeliyiz” yorumu yaptı. Yair’in paylaştığı fotoğrafta haritanın bir ucu Irak’ın güneyinde başlarken, diğer ucu da Türkiye’nin doğusunu tamamen içine alıyor. 

yair Netanyahu

Erdoğan’ın iddiaları sonrası paylaşım dikkat çekti! 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin’den sonraki hedefinin Türkiye olduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine Yair’den gelen harita paylaşımı ise bazı soru işaretlerine neden oldu.