Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Netanyahu, Gazze'ye saldırılarını sürdürürken ABD'nin ateşkes teklifini desteklediğini savundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu 3 aşamalı ateşkes teklifini desteklediklerini belirtti. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 30.06.2024 17:13
Güncelleme Tarihi: 30.06.2024 17:13

Netanyahu, Gazze'ye saldırılarını sürdürürken ABD'nin ateşkes teklifini desteklediğini savundu

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef alan saldırılarına devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı 3 aşamalı ateşkes teklifini de desteklediklerini savundu. The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Netanyahu haftalık kabine toplantısı öncesinde İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, İsrail’in Gazze’de ateşkes teklifini desteklediğini ileri sürerek, "Esirlerin serbest bırakılmasının önündeki tek engelin Hamas olduğunu" iddia etti. Gazze’de büyük bir yıkıma yol açan saldırıların "hedeflerine ulaşana kadar" sonlandırılmayacağını belirten Netanyahu, İsrail'in güvenliği ve esirlerin serbest bırakılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

GAZZE'DEKİ SALDIRILAR VE KISMİ ANLAŞMA

23 Haziran'da İsrail'in Kanal 14 televizyonuna verdiği röportajda, Gazze’deki saldırıları tamamen durdurmayacaklarına işaret eden Netanyahu, "Kısmi bir anlaşma yapmaya hazırım." demişti. Bu açıklama, İsrail’in saldırılarını sürdüreceği mesajını verirken, aynı zamanda bir ateşkes için kapının tamamen kapatılmadığını da gösteriyor.

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDAKİ DOLAYLI MÜZAKERE SÜRECİ

Hamas Hareketi 6 Mayıs'ta Katar ve Mısırlı yetkililere, ateşkes için sundukları teklifi onayladıklarını iletmiş ancak İsrail "şartlarını karşılamadığı" gerekçesiyle bu teklifi reddetmişti. Bu süreçte ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs'ta İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu açıklamıştı. Ancak Biden bu önerinin İsrail'e ait olduğunu söylese de Netanyahu, "belirlenen hedefler" gerçekleşinceye kadar Gazze’deki saldırılarına devam edeceklerini belirtmişti.

Netanyahu, 3 Haziran'da Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'nde yaptığı konuşmada, İsrail'in önerdiği ile Biden'ın sunduğu teklif arasında "boşluklar" olduğunu öne sürmüştü.