DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.137.953,09 0,68%

Netanyahu'dan Hizbullah'a Cevap: Hayal Edemeyecekleri Darbeler Almaya Devam Edecekler

Netanyahu, Hizbullah'a sert tehditler savurarak, İsrail'in güvenliği için kararlı adımlar atacaklarını ifade etti.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 14:29
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 14:29

Netanyahu'dan Hizbullah'a Cevap: Hayal Edemeyecekleri Darbeler Almaya Devam Edecekler

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Sert Açıklama

Hayfa çevresine düzenlenen roket saldırılarının ardından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah’ı tehdit etti. Netanyahu, "İsrail, Hizbullah'a hayal edemeyeceği seri darbeler indirdi. Eğer ki mesajı almadıysa söz veriyorum alacak" dedi.

Gece Yarısı Saldırılar ve Yönetimden Açıklamalar

İsrail, Lübnan'a yönelik son dönemde düzenlediği şiddetli saldırıların ardından, Hizbullah dün gece ve sabah saatlerinde Hayfa bölgesine yoğun roket saldırıları gerçekleştirdi. Netanyahu, yayınladığı video mesajında, kuzeydeki sakinlerin güvenli bir şekilde evlerine dönebilmesi için kararlı olduklarını belirtti.

Netanyahu, "Dünyanın hiçbir ülkesi şehirlerinin roket saldırısına uğramasını kabul edemez. 60 bin tahliye edilen İsrailliyi güvenle geri göndermek için ne gerekiyorsa yapacağız" açıklamasında bulundu.

Savunma Bakanı Gallant'tan Devam Mesajı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, hava kuvvetlerinin komuta kontrol merkezine yaptığı ziyarette, Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar ile bilgi alışverişinde bulundu. Gallant, "Hizbullah, İsrail ordusunun gücünü hissetmeye başladı. Hamlelerimiz, kuzeydeki vatandaşların güvenliğini sağlamak için sürecek" ifadelerini kullandı.

Lübnan Hizbullahı'ndan Tepkiler

Son günlerde çatışmalar artarak devam ederken, Hizbullah, Hayfa çevresindeki Ramat David askeri üssü ve Rafael savunma sanayi merkezi gibi stratejik hedefleri vurma açıklaması yaptı. Bu saldırılar sonucunda yaralananlar ve maddi hasar meydana geldi.

İsrail ordusu, Lübnan sınırında Hizbullah’a ait hedeflere hava saldırıları düzenlerken, uluslararası toplum, gerginliğin bölgesel bir savaşa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Hizbullah ise çatışmaların ancak İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması halinde sona ereceğini vurguladı.