DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.141.039,11 0,54%

Nef Filarmoni Orkestrası, Carnegie Hall'da 'Birliğin Sesi' Konseriyle Barış Mesajı Verecek

Nef Filarmoni Orkestrası, 29 Eylül 2024'te Carnegie Hall'da gerçekleştireceği 'Birliğin Sesi' konseriyle tasavvuf musikisini dünyaya tanıtacak.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 10:18
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 10:18

Nef Filarmoni Orkestrası, Carnegie Hall'da 'Birliğin Sesi' Konseriyle Barış Mesajı Verecek

Nef Filarmoni Orkestrası, 29 Eylül 2024 tarihinde New York'un prestijli mekanlarından Carnegie Hall Zankel Salonu'nda "Birliğin Sesi" adlı tasavvuf musikisi konseri ile müzikseverlerle buluşacak. Bu özel etkinlik, Birleşmiş Milletler (BM) haftası çerçevesinde düzenlenecek ve tasavvufun barış, birlik ve sevgi mesajlarını evrensel müzik diliyle aktarmayı amaçlıyor.

Birleşmiş Milletler Temasıyla Paralellik Gösteriyor

Nef Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu konserin önemine dikkat çekerek; orkestranın kuruluşunda yatan hedefleri ve Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtan müzikleri bir araya getirme çabalarını vurguladı. Timur, "Amacımız, farklı kültürlerin sentezini müziğin evrensel diliyle ortaya koymaktı. Birleşmiş Milletler haftasında böyle bir etkinlik düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Tasavvuf Musikisi Gelenekleri Sahnede

Konser, Hazreti Mevlana'nın eserleriyle başlayacak ve Kenan Rifai Hazretleri'nin besteleri ile devam edecek. Orkestra şefliğini üstlenen Orhan Şallıel, Kenan Rifai’nin eserlerinin müzik tarihindeki öncülüğüne vurgu yaptı: "Bu eserler, neobarok anlayışını yansıtan sıradışı bir yaklaşımı içeriyor" diye belirtti.

Dünyanın Dört Bir Yanından Ünlü Sanatçılar

Carnegie Hall'daki bu özel konserde, Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan, opera sanatçısı Serkan Kocadere ve tasavvuf musikisi sanatçısı Emre Ömürlü gibi önemli isimler sahne alacak. Konserin repertuvarı, Mevlana'nın eserleri ve çeşitli ilahiler ile zenginleştirilecek.

Müziğin Evrensel Diliyle Barış ve Birlik Mesajı Yayılacak

Bu anlamlı konser; müziğin birleştirici gücü aracılığıyla, BM'nin sürdürülebilir kalkınma, barış ve insan onuru gibi önemli temalarını öne çıkaracak ve uluslararası sanatseverleri bir araya getirecek. Erden Timur, bu etkinliğin insanlara duygusal açıdan dokunacağına inandığını belirterek, "Türkiye'de gördüğümüz duygusal etkiyi burada da hissedeceğimize inanıyorum" sözleriyle duygularını ifade etti.

29 Eylül 2024 tarihinde New York’ta gerçekleşecek "Birliğin Sesi" konseri, sanatın insanlara kattığı değerleri ve manevi kalkınmanın önemini bir kez daha hatırlatacak.