Pratik bir yemek tarifi arıyorsanız; doğru tariftesiniz! Hem lezzetli hem pratik, Türk mutfağının vazgeçilmezi karnıyarık tarifi sizleri bekliyor... Geleneksel Türk mutfağı listesinin en başında gelen karnıyarık nasıl yapılır? Karnıyarık tarifinin püf noktaları nelerdir? İşte karnıyarık tarifiyle ilgili tüm detaylar...
PRATİK KARNIYARIK TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 tane soğan
- 1 kilogram az yağlı çekilmiş kıyma
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde pul biber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde salça
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tereyağı
- 1 çay bardağı ölçüsünde su
- 5 tane patlıcan
- Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ
- Üzeri için 2 yemek kaşığı ölçüsünde salça
- Üzeri için 1 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
- Karabiber
- Tuz
- Domates
- Biber
PRATİK KARNIYARIK TARİFİ YAPILIŞI
- İlk olarak patlıcanları alacalı bir şekilde soyun.
- Patlıcanların ortalarına bir bıçakla çizik atın. Üzerine yeterli miktarda tuz serpip, patlıcanlarınızı ovalayın.
- Bol sıvı yağ yardımı ile patlıcanlarınızı kızartın. Patlıcanlarınızı kızartırken fazla yağınızı almalısınız. Bu esnada kağıt havlu kullanabilirsiniz.
- İç harcını hazırlamak için, soğanlarınızı küp küp doğrayın.
- Bir tava içerisinde yağları eritin. Daha sonra soğanları ekleyin. Kavrulan soğanlarınızın üzerine kıymanızı ekleyin ve kısık ateşte karıştırın.
- Kıymalarınız yarı piştiği zaman sarımsaklarınızı rendeleyin ve tuzunuzu, baharatınızı ekleyin.
- Hemen ardından salçaları sıcak su ile karıştırın. Sos kıvamına getirdikten sonra kıymayı ekleyerek, tüm suyu çekene kadar pişirin.
- Kızaran patlıcanlarınızın ortalarındaki çizgiler sayesinde içlerini rahatlıkla açabilirsiniz.
- Hazır olan harcınızla patlıcanlarınızı doldurun.
- Üzerine tekrardan salçalı sos hazırlayarak dökün. En son biber ve domatesle süsleyin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında 20 dakika boyunca pişirin. Tüm herkese afiyet olsun...