Türk mutfağında lezzeti ile öne çıkan çiğ börek, her kahvaltıyı renklendirmeye devam ediyor. Sizlerde evde lezzetli mi lezzetli çıtır çıtır bir çiğ börek yapmak istiyorsanız, doğru tarifdesiniz! Dilerseniz kahvaltılarınızda dilerseniz de çayınızın yanında tüketebileceğiniz çiğ böreğin daha önce hiç böylesini yemediniz. Eskişehir’de bile böylesine lezzetli çiğ börek yapılmıyor!
ÇİĞ BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- Yarım kilogram yufka
- 300 gram kıyma
- 1 tane büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- 1 su bardağı ölçüsünde su
ÇİĞ BÖREK TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta kıymayı derin bir kabının içersinde alacak; karabiber, tuz ve pulbiberi ile güzelce harmanlayın
- Üstüne küp küp soğan doğrayarak, kıymanın içersine ekleyin.
- Ardından domates salçası ve beraberinde sıvı yağ ekleyerek güzelce karıştırın.
- Yufkaları tezgahın üzerine serin ve bir bıçak yardımıyla dört eşit parçaya bölün.
- Her bir parçayı hazırlanmış olduğunuz içten dolgulu şekilde koyun.
- Kenarlarına doğru kapatın ve rulo şekliyle sarın.
- Tencerenin içerisine sıvı yağ ve suyu ekleyerek karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz böreklerinizi bu karışımın içersine batırılarak tepsiye dizin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 200° fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...