DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.250.508,77 -0,36%

NATO: Avrupa ve Asya Güvenliği Bir Bütün

NATO, Asya ve Avrupa arasındaki güvenliğin ayrılmaz olduğunu vurguladı. Oramiral Rob Bauer, uluslararası tehditlere dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 21:24
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 21:24

NATO: Avrupa ve Asya Güvenliği Bir Bütün

NATO'dan Kritik Açıklama

NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer, Seul Savunma Diyaloğu 2024 konferansında önemli mesajlar verdi. Bauer, İkinci Dünya Savaşı sonrası en fazla çatışmanın yaşandığı dönemle karşı karşıya kaldıklarını belirtti ve Avrupa ile Asya'nın güvenliğinin ayrılamaz olduğunu vurguladı.

Güvenlik Tehditleri

Bauer, Rusya-Ukrayna krizinin küresel etkilerini değerlendirerek, gıda, enerji ve göçün silah olarak kullanıldığını ifade etti. Aynı zamanda, otokratik liderlerin bu durumu desteklediğine dikkat çekti.

Kuzey Kore ve Çin Üzerine Değerlendirmeler

Oramiral, Kuzey Kore ve Çin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuzey Kore'nin askeri işbirliğinin bölgedeki barışı tehdit ettiğini belirtti ve Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerini kınadı. Ayrıca, Çin'in, uluslararası denizcilik yasalarına saygı göstermediğini ve Rusya'nın yanında durduğunu ekledi.

Caydırıcılığın Önemi

Bauer, artan çatışmalara karşı en uygun yanıtın birlikte durmak olduğunu söylerken, caydırıcılığı "2 metrelik fedai" benzetmesiyle açıkladı. Güvenlik için siyasi irade ve askeri kabiliyetin önemli olduğunu vurguladı.

Regionel Ortaklıklar ve İşbirlikleri

Bauer, NATO'nun Hint-Pasifik bölgesindeki ortaklarıyla silah kontrolü, siber savunma ve deniz güvenliği kapsamındaki işbirliklerini güçlendirdiğini söyledi. "NATO bölgesel bir yapı olarak kalacak; ancak güvenlik söz konusu olduğunda, yerel kavramı yoktur," dedi.