DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.155.233,7 -0,61%

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'dan Enflasyon Açıklamaları

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesini desteklediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 12:18
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 12:18

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'dan Enflasyon Açıklamaları

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'dan Enflasyon Değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, enflasyonun düşük ve orta gelir grupları üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekerek, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi için atılacak tüm adımları desteklediklerini açıkladı.

TÜİK Verileri Üzerine Açıklama

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ağustos ayında aylık bazda %2,47, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ise %1,68 artış göstermiştir. Yıllık enflasyon oranları ise tüketici fiyatlarında %51,97, yurt içi üretici fiyatlarında %35,75 olarak gerçekleşmiştir.

Olumlu Gelişmeler ve Gelecek Beklentileri

Asmalı, çekirdek enflasyondaki iyileşme ve yıllık üretici fiyatlarındaki artışın son 40 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin geleceğe dair umut verici sinyaller sunduğunu belirtti. Ağustos ayı yıllık enflasyonunun son 13 ayın en düşük düzeyine düştüğünü vurgulayan Asmalı, "TÜFE'nin %51,97'ye düşmesi, dezenflasyon sürecinin hız kazandığını göstermesi bakımından memnuniyet verici bir durumdur" şeklinde ifadelerde bulundu.

Ekonomik Güven ve İstikrar Önemli

Asmalı, enflasyonun uzun süre ülke gündeminin en üst sıralarında yer almasının gelir dağılımını olumsuz etkilediğini belirterek, "MÜSİAD olarak, düşük ve orta gelir gruplarına yönelik enflasyonun azaltılması için atılacak her adımı destekliyoruz" dedi. Ekonomik güven ve istikrarın, yeni Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde belirlenecek yapısal reformlarla desteklenmesinin büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Asmalı, "Gelecek dönem fiyat istikrarının sağlandığı bir sürecin yaşanmasını ve parasal sıkılaşma politikasında gevşeme takviminin netleşmesini umuyoruz" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.