DOLAR
34,15 -0,04%
EURO
38,14 0,06%
ALTIN
2.914,62 -0,02%
BITCOIN
2.197.982,09 2,2%

Münbiç'te Öğrenciler PKK/YPG'nin Dayatmalarına Karşı Ayakta

Münbiç'teki öğrenciler, terör örgütü PKK/YPG'nin zorunlu müfredatını protesto etti ve eski eğitime dönüş talep etti.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 19:11
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 19:11

Münbiç'te Öğrenciler PKK/YPG'nin Dayatmalarına Karşı Ayakta

Münbiç'teki Öğrenci Protestoları

Suriye'nin Münbiç ilçesinde, terör örgütü PKK/YPG tarafından dayatılan müfredata karşı öğrenciler eylem yaptı. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte örgütün zorunlu ders kitaplarını okullara dağıtma çabası büyük tepkiyle karşılandı.

Protestoların Detayları

Sosyal medya paylaşımlarında, PKK/YPG'nin kitap dağıtımı yapmak üzere getirilen bir kamyoneti öğrencilerin nasıl kovduğu görüldü. Öğrenciler, kamyonetten aldıkları kitapları yırtarak havaya fırlatırken, bu anlar dikkat çekti.

Ailelerin Endişeleri

Münbiç'te yaşayan aileler, PKK/YPG'nin müfredatının Suriye’nin kültürünü ve değerlerini yansıtmadığını düşünüyor. Veliler, eski müfredata geri dönülmesi yönünde taleplerde bulunuyor. İlçenin nüfusunun %90'ından fazlasını oluşturan Araplar, bu durumu özellikle rahatsız edici buluyor.

PKK/YPG'nin İdeolojik Müfredatı

Terör örgütü, kontrolündeki okullarda öğrencileri etnik aidiyet temelinde, militarist ve İslamiyet aleyhine önyargılı görüşlerle yönlendiriyor. Her sabah öğrencilere PKK elebaşını yücelten sloganlar attırılıyor ve ders materyallerinde örgüt liderine ait alıntılara yer veriliyor.