DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,3 0%
BITCOIN
1.969.055,75 0%

Muğla açıklarında 106 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçeleri açıklarında, Yunanistan’ın insanlık dışı uygulaması sonucu Türk kara sularına itilen can sallarındaki 106 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin kahramanca müdahalesiyle kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 22:47
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 22:47

Muğla açıklarında 106 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yunanistan, Avrupa Birliği’nin sınırlarını korumak adına, düzensiz göçmenleri Türk kara sularına iterek, hem uluslararası hukuka hem de insan haklarına aykırı bir tutum sergiliyor. Bu uygulama, göçmenlerin hayatlarını tehlikeye atıyor ve insanlık onurunu zedeliyor.

SAHİL GÜVENLİKTEN ÖRNEK MÜDAHALE

Sahil Güvenlik Komutanlığı, bu insanlık dışı uygulamaya karşı, görev ve sorumluluk bilinciyle, can sallarındaki düzensiz göçmenleri kurtarmak için seferber oldu. Marmaris ve Datça açıklarında, farklı zamanlarda, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 5 can salındaki 106 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerinin örnek müdahalesiyle kurtarıldı.

MARMARİS AÇIKLARINDA 45 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Marmaris açıklarında can sallarında düzensiz göçmenler olduğu bilgisi üzerine bölgeye sahil güvenlik botu sevk edildi. Ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 2 can salında 45 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan göçmenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyordu.

göçmen

DATÇA AÇIKLARINDA 61 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Datça açıklarında da farklı zamanlarda can sallarında düzensiz göçmenler olduğu bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 3 can salındaki 61 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan göçmenler arasında hamile bir kadın da vardı.

KURTARILAN DÜZENSİZ GÖÇMENLER İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ

Karaya çıkarılan düzensiz göçmenler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Göçmenlerin, ülkelerine geri gönderilmesi veya başka bir ülkeye yerleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, yaptığı açıklamada Türk kara sularına itilen düzensiz göçmenleri kurtarmak için gösterdikleri çabayı anlattı.