DOLAR
34,08 -0,22%
EURO
38,12 -0,27%
ALTIN
2.847,2 -0,72%
BITCOIN
2.173.623,08 -1,1%

MSB'den Kıbrıs Anlaşmasına Tepki ve Savunma İşbirliği

MSB, ABD ile GKRY arasındaki anlaşmayı kınadı, Somali için sismik gemi gönderileceğini ve disiplin incelemesi yapılacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 12:22
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 12:22

MSB'den Kıbrıs Anlaşmasına Tepki ve Savunma İşbirliği

MSB'den Yapılan Açıklamalar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında imzalanan "Savunma İşbirliğine İlişkin Yol Haritası" anlaşmasının şiddetle kınandığını ifade etti. Kaynaklar, "KKTC'yi yok sayan bu yaklaşım gözden geçirilmelidir," diyerek, bu tür adımların Kıbrıs Türk tarafının güvenliğine zarar verdiğini belirtti.

Somali'ye Gemiler Gönderilecek

Toplantıda, Somali'ye gönderilecek sismik araştırma gemisine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait gemilerin refakat edeceği bilgisi verildi. "Enerji konusundaki anlaşmalarımız devam ediyor ve sismik geminin bölgede önümüzdeki ay yer alması bekleniyor," açıklamasında bulunuldu.

Kara Harp Okulu Mezuniyet İncelemesi

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet törenine dair sorular üzerine kaynaklar, disiplinin askerliğin temelini oluşturduğunu vurguladı. "İnceleme titizlikle sürdürülmekte ve sonuçlara göre gerekli işlemler yapılacaktır," denildi.

Üçlü Mutabakat Anlaşması Hakkında Bilgilendirme

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında imzalanan ateşkes antlaşmasına da değinildi. Bu anlaşmanın, ortak savunma işbirliğini artırmayı amaçladığı belirtildi.

Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü tehdide karşı kararlılıkla çalıştığına dikkat çekilerek, disiplin ve güvenliğin önemine vurgu yapıldı.