DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.237.420,71 0,22%

MOSSAD'ın Türkiye'deki Para Ağı Çökertildi: Rexhepi Tutuklandı

MİT'in operasyonu ile MOSSAD’ın Türkiye'deki para akışı yöneticisi Liridon Rexhepi gözaltına alındı ve tutuklandı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 09:32
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 09:32

MOSSAD'ın Türkiye'deki Para Ağı Çökertildi: Rexhepi Tutuklandı

MOSSAD'ın Türkiye'deki Para Ağı Ortaya Çıkarıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yürütülen dikkat çekici bir operasyon sonucunda, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'ın Türkiye'deki para akışını yöneten Liridon Rexhepi gözaltına alındı ve tutuklandı. Emniyet kaynaklarına göre, Rexhepi'nin, MOSSAD'ın para ağlarını yönettiği ve çeşitli finansal işlemler gerçekleştirdiği tespit edildi.

Rexhepi'nin Faaliyetleri ve Tutuklanma Süreci

Rexhepi, MOSSAD'ın talimatıyla dron ile çekimler yaptı ve Filistinli siyasilere karşı psikolojik harekat faaliyetleri yürüttü. Türkiye'deki saha elemanlarına Suriye'deki bilgi akışlarını sağlamak amacıyla para aktardığı da belirlendi. Rexhepi, Türkiye'ye 25 Ağustos'ta giriş yaptığından itibaren MİT tarafından yakın takibe alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile koordineli yürütülen operasyon sonucunda, 30 Ağustos'ta Rexhepi gözaltına alındı. Emniyet sorgusunda, yaptığı para transferlerini kabul ederek, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

MOSSAD'ın Para Akışına Darbe Vuruldu

Yürütülen operasyonlarla MOSSAD’ın Türkiye'deki saha elemanlarına para aktarım yöntemleri deşifre edildi. Alınan bilgilere göre, bu nakit akışlarının başta Kosova olmak üzere Doğu Avrupa ülkeleri aracılığıyla gerçekleştirildiği, Türkiye'deki elemanların Kosova'dan gelen paraları Western Union ve kripto para kaynaklarıyla Suriye'deki alt birimlere ulaştırdıkları öğrenildi.