DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,63 -0,02%
ALTIN
2.912,51 0,25%
BITCOIN
2.202.703,22 -2,74%

Montella, Semih Kılıçsoy için kararını verdi

Macaristan ve A Milli Takım'ın yapacağı maç öncesi Teknik Direktör Vincenzo Montella ve Zeki Çelik basın açıklamasında konuştu. İşte detaylar.

Yayın Tarihi: 22.03.2024 13:11
Güncelleme Tarihi: 22.03.2024 13:11

Montella, Semih Kılıçsoy için kararını verdi

Teknik direktör Vincenzo Montella ve Zeki Çelik, Milli takımın Macaristan ile oynayacağı hazırlık maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

futbol

MONTELLA'NIN AÇIKLAMASI

Çok iyi çalıştığımız bir süreçten geliyoruz ve önümüzde iki önemli hazırlık maçımız var. Macaristan, Wembley'de İngiltere ve Almanya'yı yenerek son 20 maçında 3 kez mağlup olan bir takım. "Yarın sonuca değil, gelişimimize bakacağız."

Tüm kararlarımı taktiksel olarak veriyorum, gömleğin rengine göre karar vermiyorum.

Semih çok sevdiğimiz bir futbolcu ama bir yıldır forma giyemeyen bir oyuncu. Ümit'in Milli takımı bizim takımımızdır, başkasının takımı değil. Çok önemli bir maça çıkıyorlar. Çocuklar onları çağırdığımızda çok sevindiler. Tarihte ilk kez EURO elemeleri ilk turdan geldi. Eğer birinci olduysak bu adamlar sayesinde oldu. Genç futbolcularımıza çok fazla baskı uygulamadığımız bir ortam hazırlamamız gerektiğini söylemek istiyorum. Onlar bizim futbolcularımız. Beşiktaş taraftarının çok rahat olması lazım, harika bir oyuncuları var. Onlar rahat olsun diye gömleğin rengine göre karar vermiyorum. Kararlarımı kendim veririm. Semih Kılıçsoy'un Ümit takımına transferinin olumlu karşılanması gerektiğini düşünüyorum. Burada daha az değil, orada daha çok oynamasını istedim.

Macaristan'ın teknik direktör Rossi'yi tanıyorum, birkaç yıl önce tanıştık ve dostluğumuz devam etti. Bizim için iyi bir sınav olacak. Gelişimimiz açısından çok önemli bir maç.

Macaristan taktiksel olarak çok gelişmiş bir takım. Uzun zamandır aynı hocayla çalışıyorlar. Hem hücumda hem de savunmada birbirlerinden farklı olabilirler.

Yanılmıyorsam Avrupa Şampiyonası'nda 5 İtalyan antrenör var ve Macaristan'da bir İtalyan antrenörün olması da benim için antrenman anlamına geliyor. Amacımız tavrımızla ülkemizdeki herkesi memnun etmektir.

Her gece uyuduğumda rüya görüyorum.

ZEKİ ÇELİK'İN AÇIKLAMASI

4 aydır milli maç oynamıyoruz. Bütün arkadaşlarım burada harika vakit geçiriyor. İnşallah güzel bir şeyle bunu gerçekleştireceğiz. Herkes birbirini özlüyor. Buraya gitmeyi gerçekten çok seviyorum, atmosfer çok güzel. Antrenmanlarda herkes EURO 2024'te bu takıma girebilmek için mücadele veriyor. Macaristan çok istekli bir takım ama son maçlarda da umut verici bir atmosfer sergiledik.

De Rossi geldikten sonra daha mutlu oldum, daha çok oynamaya başladım. EURO 2024'te oynamak benim için çok önemli, umarım daha çok oynarım ve buraya daha mutlu gelebilirim.

Macaristan coşkulu ve güçlü oynayan bir takım. Kolay kolay yenilmiyorlar, uzun süre aynı teknik adamla çalıştılar. Bu bizim için iyi bir egzersiz olacak. Macaristan'ın oyun tarzı Çekya'ya biraz benziyor ancak her takımın kendi oyun tarzı var. Avrupa Şampiyonası'nda ortam farklı, gruptan çıkmaya çalışıyoruz. Son iki turnuvada iyi sonuçlar alamadık, ilk hedefimiz gruptan çıkmak.