Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

MİT’ten terör örgütüne ağır darbe: sözde para sorumlusu öldürüldü

Terör örgütü PKK/YPG’nin finansal kaynaklarını yöneten sözde para sorumlusu Remziye Altığ, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye’nin Kamışlı kentinde yapılan başarılı bir operasyonla öldürüldü. Altığ’ın örgütün üst düzey yöneticileriyle bağlantılı olduğu ve Suriye’de terör faaliyetlerine katıldığı belirlendi.

Yayın Tarihi: 30.12.2023 11:11
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 11:11

MİT’ten terör örgütüne ağır darbe: sözde para sorumlusu öldürüldü

MİT, terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik yaptığı istihbarat çalışmalarında, örgütün para trafiğini yürüten sözde sorumlularından birinin “Viyan” kod adlı Remziye Altığ olduğunu tespit etti.

Altığ’ın, örgütün sözde üst düzey kadrolarından aldığı talimatlar doğrultusunda Suriye’de terör eylemlerine katıldığı ve örgütün finansal kaynaklarını yönettiği ortaya çıktı.

NOKTA OPERASYONLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MİT’in görevlendirdiği özel bir ekip, terörist Altığ’ı yakın takibe aldı. Ekip, Altığ’ın bulunduğu Kamışlı’da bir eve düzenlediği nokta operasyonla teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyonda, teröristin yanında bulunan diğer örgüt mensupları da öldürüldü.

TERÖRİSTİN GEÇMİŞİ DEŞİFRE OLDU

Terörist Altığ’ın, 2016 yılı öncesinde Mersin’de terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içinde yer aldığı ve örgüt adına gösteri ve eylem düzenlediği belirlendi. Altığ’ın, örgütün eylemsel planlamalarında da rol oynadığı ve örgüt içinde yükseldiği tespit edildi.

MİT, terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor.