Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

MİT’ten terör örgütüne ağır darbe: Sözde Aynularab emiri öldürüldü

Silahlı güçlerinin terör örgütlerine yönelik operasyonları devam ediyor. Terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Aynularab (Kobani) emiri “Bahoz Afrin” kod adlı terörist, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 16:15
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 16:15

MİT’ten terör örgütüne ağır darbe: Sözde Aynularab emiri öldürüldü

MİT’in saha ajanları, terör örgütünde 2019 yılından beri faaliyet gösteren ve 2021 yılında da sözde Aynularab emiri olan “Bahoz Afrin” kod adlı teröristin, sınır hattındaki güvenlik güçlerimize karşı yeni bir saldırı planladığını tespit etti.

Terörist, öncelikli hedef listesine alınarak yakın takibe alındı. Teröristin, saldırı planının son aşamasına geldiği anlaşılınca, MİT harekete geçti.

MİT’İN OPERASYONUYLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MİT, teröristin bulunduğu yeri belirleyerek, operasyon için düğmeye bastı. Terör örgütünün sözde Aynularab emiri “Bahoz Afrin” kod adlı terörist, MİT’in operasyonuyla öldürüldü.

TERÖR ÖRGÜTÜ SÖZDE SORUMLULARINI KAYBEDİYOR

“Bahoz Afrin” kod adlı teröristin öldürülmesi, terör örgütünün bölgedeki çöküşünü de hızlandırdı.

Terör örgütü, Aynularab’a sözde sorumlu olarak atadığı teröristleri, MİT’in etkili operasyonlarıyla birer birer kaybediyor. Terör örgütü, bölgede sorumlu düzeyde görev yapacak terörist bulmakta zorlanıyor.

MİT, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BELİNİ KIRIYOR

MİT, terör örgütü PKK/YPG’ye karşı yürüttüğü istihbarat ve operasyon faaliyetleriyle, terör örgütünün belini kırıyor. MİT, terör örgütünün sözde yönetici ve sorumlularını etkisiz hale getirerek, terör örgütünün moralini bozuyor ve çözülmesini sağlıyor.

MİT, terör örgütünün planlarını boşa çıkararak, güvenlik güçlerimize ve sivil halkımıza yönelik saldırıları engelliyor. MİT, terör örgütünün gerçek yüzünü ve işlediği suçları ortaya çıkararak, ulusal ve uluslararası kamuoyunu bilgilendiriyor. MİT, terör örgütüne karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.