DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.153.677,05 -0,54%

Mısır ve Suudi Arabistan'dan İsrail'in Gazze Saldırılarına Sert Tepki

Mısır ve Suudi Arabistan, İsrail'in Gazze'deki sivil saldırılarını kınayarak uluslararası tepki çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 16:55
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 16:55

Mısır ve Suudi Arabistan'dan İsrail'in Gazze Saldırılarına Sert Tepki

Mısır ve Suudi Arabistan'dan Ortak Kınama

Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentinde, İsrail ordusunun iddia edilen "güvenli" El-Mevasi bölgesindeki sivillere yönelik saldırıları, Mısır ve Suudi Arabistan tarafından kınandı.

Mısır'ın Açıklaması

Mısır Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamları kınıyor. Bu katliamlar, uluslararası insani hukuk ve insan haklarının ihlalinin bariz örneklerindendir ve bu insani acıya son verecek uluslararası eylemin eksikliğinden kaynaklanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, uluslararası topluma "çifte standarda son verme" çağrısı yapıldı ve insani sorumlulukların üstlenilmesinin önemi vurgulandı.

Suudi Arabistan'ın Tepkisi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı ise, "El-Mevasi bölgesine yönelik yeni bir İsrail saldırısında onlarca kişinin ölümü ve yaralanmasına yol açan bu ihlalleri güçlü bir şekilde kınıyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini şiddetle reddederek derhal bir ateşkes sağlanması gerektiğini ifade etti.

Saldırının Sonuçları

İsrail ordusunun yaptığı saldırıda en az 40 sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Görgü tanıklarına göre, Gazze Şeridi'nde yerinden edilen sivillerin kaldığı çadırlara düzenlenen 3 füze saldırısı, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdi.