DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,64 -0,05%
ALTIN
2.913,21 0,22%
BITCOIN
2.180.629,03 -1,73%

Mısır ve İngiltere Dışişleri Bakanları Orta Doğu İstikrarını Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi

Mısır ve İngiltere dışişleri bakanları, bölgedeki gelişmeleri ve ateşkes ihtiyacını ele aldı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:16
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:16

Mısır ve İngiltere Dışişleri Bakanları Orta Doğu İstikrarını Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi

Mısır ve İngiltere Dışişleri Bakanları Görüşme Gerçekleştirdi

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, İngiltere'nin Dışişleri Bakanı David Lammy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Orta Doğu'daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Tehlikeli Gelişmeler Üzerine Değerlendirmeler

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin özellikle Lübnan'daki tehlikeli gelişmeler üzerine odaklandığı belirtilmiştir. Abdulati, "İsrail'in Lübnan'ın güneyine karadan saldırmasının ortaya çıkardığı tehlikelerin" altını çizdi.

Ateşkes ve Gerilim Düşürme Çağrıları

Görüşmede, uluslararası çabalar doğrultusunda ateşkes sağlanması ve İsrail'in gerilimi azaltma sorumluluğu olduğuna vurgu yapıldı. Abdulati, "Lübnan'ın egemenliğinin ihlaline karşıyız" diyerek bu konunun önemini ifade etti.

Lübnan Ordusuna Destek ve BMGK Kararları

Abdulati, Lübnan ordusuna istikrarı sağlama konusunda fırsat verilmesinin önemine değindi. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararının taraflarca uygulanmasının gerekli olduğunu belirtti.

Gazze'deki Durum Üzerine Yorumlar

Abdulati, aynı zamanda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bir yıldır devam eden saldırılarına da değinerek, "Gazze'de ateşkesin sağlanması için İsrail'e baskı yapılmalıdır" çağrısında bulundu.