DOLAR
34,06 -0,11%
EURO
37,91 -0,18%
ALTIN
2.805,5 -0,14%
BITCOIN
2.108.790,86 -2,72%

Mısır ve Eritre Kızıldeniz'deki Gelişmeleri Ele Aldı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Eritre Dışişleri Bakanı Salih ile Kızıldeniz ve Afrika Boynuzu'ndaki durumu tartıştı.

Yayın Tarihi: 08.08.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 17:24

Mısır ve Eritre Kızıldeniz'deki Gelişmeleri Ele Aldı

Mısır ve Eritre Arasındaki Kritik Görüşme

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Eritre Dışişleri Bakanı Osman Salih'i başkent Kahire'de kabul ederek önemli bir toplantıya imza attı.

Kızıldeniz ve Afrika Boynuzu Üzerine Değerlendirmeler

Görüşmede, iki lider Kızıldeniz ve Afrika Boynuzu'ndaki gelişmeleri detaylı bir şekilde ele aldılar. Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ve Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil de toplantıda hazır bulundu.

Ortak Çıkarlar ve İşbirliği

Salih, Eritre Devlet Başkanı Isaias Afwerki'nin iki ülkenin ortak çıkarlarını ilgilendiren konularda istişare ve koordinasyonu artırma isteğini iletti. Cevap olarak Sisi, bölgesel zorlukların üstesinden gelmek için yoğun tartışmalara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Deniz Taşımacılığı ve Ekonomik Etkileri

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati, Kızıldeniz’de seyrüsefer güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan Aspides misyonunun operasyon komutanı Tuğamiral Vasileios Gryparis ile irtibatta bulunduklarını belirtti. Abdulati, Kızıldeniz'deki deniz taşımacılığına yönelik tehditlerin Süveyş Kanalı gelirlerinde büyük düşüşlere yol açtığını ve bunun Mısır ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.