DOLAR
34,25 0,05%
EURO
37,49 0,08%
ALTIN
2.916,72 0,39%
BITCOIN
2.156.923,24 -0,45%

Mısır'dan İsrail'in Gazze Saldırısına Sert Tepki

Mısır, İsrail'in Gazze'deki BM okuluna düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı. 18 kişi hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 18:39
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 18:39

Mısır'dan İsrail'in Gazze Saldırısına Sert Tepki

Mısır, Gazze'deki Saldırıyı Kınadı

Mısır, İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kısmında bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler (BM) okuluna düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı. Bu saldırıda, yerinden edilen sivillerin sığındığı UNRWA (Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) tarafından yönetilen El-Cauni Okulu hedef alındı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Mısır Dışişleri Bakanlığı, 18 kişinin öldüğü ve bazılarının kadın ve çocuklardan oluştuğu bu saldırıya dair bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail'in UNRWA'ya ait okul ve barınma merkezlerini hedef almaya devam etmesi kınandı ve Cauni Okulu saldırısının özellikle altı BM personelinin hayatını kaybetmesiyle dikkati çekti.

Uluslararası Hukukun İhlali

Açıklamada, BM ve uluslararası kuruluşlara ait binaların hedef alınmasının, uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu ifade edildi. İşgal altındaki Filistin topraklarında masum insanlara karşı işlenen suçların derhal sonlandırılması gerektiği vurgulandı.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Aynı zamanda, uluslararası sistemin kendi ilke ve değerlerini savunmadaki yetersizliğine dikkat çekilerek, uluslararası topluma çağrıda bulunuldu. Tüm taraflara, İsrail'in uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesinde aktif rol almaları istendi.

Bir Okul Beşinci Kez Hedefte

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü, El-Cauni Okulu'na yapılan bu saldırının, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen beşinci saldırı olduğunu duyurdu. Bu saldırıda ölenlerin sayısı 18 olarak bildirildi ve yaralananların sayısının da 18 olduğu ifade edildi.