DOLAR
34,15 -0,01%
EURO
38,16 0,01%
ALTIN
2.917,62 -0,12%
BITCOIN
2.200.671,03 2,06%

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Ankara Ziyareti Arap Medyasında Gündem Oldu

Sisi'nin Türkiye ziyareti, Mısır ve Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 18:37
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 18:37

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Ankara Ziyareti Arap Medyasında Gündem Oldu

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Ankara Ziyareti

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret, Arap basınında önemli bir yer buldu. Ziyaret, pek çok gazete tarafından "Mısır-Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem" ve "tarihi bir aşama" olarak değerlendirildi.

Arap Medyanın Manşetleri

Arap medyası, Sisi'nin Ankara'daki görüşmelerine yoğun ilgi göstererek, bu ziyareti "Mısır ile Türkiye arasında iş birliğinin derinleşmesi" başlığıyla manşetlerine taşıdı. Mısır’ın resmi gazetelerinden El-Cumhuriyye, ziyaretle ilgili "Sisi-Erdoğan zirvesi; yeni bir aşamanın başlangıcı" başlığını kullanırken, El-Ehram da "Krizlerle mücadelede birlik" ifadesini vurguladı.

Ziyarete Dair Diğer Yorumlar

el-Yevm es-Sabi gazetesi, ziyareti "tarihi" olarak değerlendirirken, Suudi Arabistan ve BAE’nin haber ajansları da ziyareti son dakika gelişmesi olarak abonelerine ulaştırdı. Suudi Arabistan'ın resmi ajansı SPA, Sisi'nin Türkiye'deki görüşmelerini "Mısırlı mevkidaşı ile görüşüyor" şeklinde duyurdu.

Yeni Dostluk Aşaması

eş-Şarkul Avsat gazetesi, ziyaretin, iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlenmesine yönelik önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen’in de görüşlerine yer veren gazete, Sisi'nin ziyareti sonrası çeşitli sektörlerde anlaşmalar yapılacağını belirtti.

Alrai gazetesi ise ziyaretle ilgili "Stratejik açılım" ifadesini kullanırken, El-Ceride gazetesi "Uzlaşı; Gazze’den Somaliye" başlığını attı. Diğer yandan, el-Halic gazetesi, ziyareti "Yeni bir dönemin başlangıcı" olarak nitelendirdi.

Sonuç Olarak

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Sisi’nin Türkiye’ye olan bu tarihi ziyaretinin ayrıntılarını aktarırken, Suudi Arabistan’ın Al Arabiya kanalı ise ziyareti "eşsiz" bir olay olarak değerlendirdi. Sisi, 4 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’yi ziyaret etti.