DOLAR
34,25 -0,04%
EURO
37,63 0,05%
ALTIN
2.910,01 0,01%
BITCOIN
2.139.422,36 0,89%

Milton Kasırgası Florida'ya Yaklaşıyor: Acil Tahliye Emri Yayınlandı

Florida'da Milton Kasırgası'nın şiddeti 5. kategoriye yükseldi. Yetkililer tahliye emri yayınladı ve halkı uyardı.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 01:38
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 01:38

Milton Kasırgası Florida'ya Yaklaşıyor: Acil Tahliye Emri Yayınlandı

Milton Kasırgası Florida ile Karşı Karşıya

ABD'nin Florida eyaletinde, Milton Kasırgası'nın şiddetinin 5. kategoriye ulaşması ile birlikte acil önlemler alınmaya başlandı. Eyalet yönetimi, can güvenliğini sağlamak adına peş peşe tahliye emirleri yayımladı.

Tahliye Emirleri ve Uyarılar

Florida Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü'nün yöneticisi Kevin Guthrie, düzenlediği basın toplantısında kasırga ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Guthrie, "Eğer Tampa Körfezi bölgesindeyseniz, mümkün olan en kısa sürede tahliye edin." dedi. Ayrıca, bölgenin önceden terk edilmesi durumunda, yükselen dalgalardan kaynaklanabilecek can kaybının "yüzde 100 önlenebileceğini" vurguladı.

Hazırlık ve Hızlı Güçlenme

Yetkililer, tahliye emirlerinin en az 50 ilçeyi kapsadığını belirtti ve halkı, birkaç gün boyunca yetecek miktarda yiyecek, su, ilaç ve pillerden oluşan bir afet çantası hazırlamaları konusunda uyardı.

Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın Meksika Körfezi'nde hızla güçlendiğini bildirerek, Milton'un, çarşamba akşamı "yaşamı tehdit eden bir kasırga" olarak Florida'ya ulaşacağını öngördü. Özellikle Tampa Körfezi dahil olmak üzere bazı bölgelere yıkım gücü yüksek dalgaların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Uçuşlarında İptal Edilmesi Bekleniyor

Kasırga hızı 180 mile (yaklaşık 290 kilometre) kadar çıktığı için, Orlando Uluslararası Havalimanı gibi bazı havalimanlarının uçuşlara kapatılacağı belirtildi.

Önceki Aksiyonlar ve Afet İlanı

ABD Başkanı Joe Biden, Helene Kasırgası'nın etkileri devam eden Florida için acil durum ilanını onayladı. Helene Kasırgası'nın 26 Eylül'de Florida'nın kuzeybatı kıyılarını vurduğunda, 227 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Bu önlemler, Milton Kasırgası'nın olumsuz etkileri göz önüne alındığında, toplumun daha güvenli bir şekilde hazırlanabilmesi adına kritik önem arz ediyor.