DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.123.658,47 0,65%

Milliyetçi Hareket Partili Adıgüzel’in oğlu PKK üyeleriyle göçmen kaçakçılığından tutuklandı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak bilinen Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel’in PKK ile göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle yakalandığı açıklandı!

Yayın Tarihi: 24.06.2024 13:41
Güncelleme Tarihi: 24.06.2024 13:41

Milliyetçi Hareket Partili Adıgüzel’in oğlu PKK üyeleriyle göçmen kaçakçılığından tutuklandı!

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı operasyonunda yakalandı! Gazeteci İsmail Saymaz’ın yazdığı habere göre, Tunahan Adıgüzel'in PKK'lılarla iş birliği içinde olduğu öne sürüldü! 

Çanakkale'de büyük operasyon! 

Olay, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde meydana geldi. Jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin 28 Mayıs’ta uyuşturucu ihbarı üzerine düzenlediği operasyonda, Yunanistan bayraklı ‘Nefeli’ adlı sürat teknesinde göçmen kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen dördü Türk, ikisi Yunan toplam altı kişi gözaltına alındı. 

Teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirilirken, kasten öldürme, yaralama, PKK üyeliği ve uyuşturucu kullanma suçlarından aranan 10 şüpheli de yakalanarak emniyete götürüldü. 

Tunahan Adıgüzel’in ifadesi ortaya çıktı! 

Tunahan Adıgüzel ve Atakan Görevin’in göçmen kaçakçılığında kullandıkları iki araca el kondu. Adıgüzel’in üzerinden 2500 dolar, 2500 euro ve 200 TL çıktı. Adıgüzel, verdiği ifadede Sarıyer’de otel ve restoran işlettiğini ve Yunanistan’da yaşayan 'Azat' adlı kişinin kendisine göçmen kaçakçılığı teklif ettiğini belirtti. Bu iş için iki araba kiralayıp üç arkadaşını yanına aldığını ifade eden Adıgüzel, 'Azat' ile internet üzerinden tanıştığını ve daha önce de birlikte iş yaptıklarını söyledi.

Baba Güven Adıgüzel’den açıklama geldi! 

MHP’li Güven Adıgüzel, gazeteci İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, büyük oğlu Cihanay’ın Türkiye’de kara para suçundan ceza aldıktan sonra Yunanistan’a kaçtığını ve orada PKK'lılarla tanıştığını belirtti. Adıgüzel, "Örgüt büyük çocuğumu kullanarak ve kandırarak, bu işi yaptırıyor" dedi. 

Baba Adıgüzel, küçük oğlu Tunahan’ın da bu örgüt tarafından kullanıldığını ve oğlunun masum olduğunu savundu! Ayrıca, büyük oğlu Cihanay’ın PKK’lılar tarafından tehdit edildiğini ve uyuşturucudan dolayı 50 bin euro talep ettiklerini açıkladı.