DOLAR
34 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.819,68 0%
BITCOIN
1.971.370,27 0%

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Harita Genel Müdürlüğünün 129'uncu Kuruluş Yıl Dönümü ve Haritacılar Günü dolayısıyla ziyarette bulundu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Harita Genel Müdürlüğünün 129'uncu Kuruluş Yıl Dönümü ve Haritacılar Günü etkinlikleri kapsamında kuruma bir ziyaret gerçekleştirdi. Güler, ziyarette yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve haritacılığın Türkiye'nin savunma stratejilerindeki önemine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 03.05.2024 20:57
Güncelleme Tarihi: 03.05.2024 20:57

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Harita Genel Müdürlüğünün 129'uncu Kuruluş Yıl Dönümü ve Haritacılar Günü dolayısıyla ziyarette bulundu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Harita Genel Müdürlüğünün 129'uncu Kuruluş Yıl Dönümü ve Haritacılar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında kurumu ziyaret etti. Bakan Güler, beraberinde Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Harita Genel Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında konuşan Bakan Güler, Harita Genel Müdürlüğünün 129'uncu kuruluş yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen törenin önemine vurgu yaparak, katılımcılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Haritacılar Günü'nü kutlayan Güler, haritacıların Türk Silahlı Kuvvetleri ve ülkenin coğrafi ihtiyaçlarının karşılanmasında kritik bir rol oynadıklarını belirtti.

Türk tarihinde haritacılığın önemine değinen Bakan Güler, haritanın beşeriyetin inkişafında ve medeniyet hayatında kilit bir rol oynadığını vurguladı. Haritacılığın, keşif ve bilgi edinme sürecinde her zaman kritik bir rol üstlendiğini dile getiren Güler, Türk tarihinde de haritacılığın köklü ve müstesna bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harita teşkilatının kuruluşundan bugüne kadar üstlendiği görevlere de değinerek, harita teşkilatının ülkenin coğrafi bilgi ihtiyacını doğru ve hızlı bir şekilde karşıladığını belirtti. Harita teşkilatının, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere ülkenin pek çok kuruluşuna katkı sağladığını ifade eden Bakan Güler, kurumun ülkenin en yetkin kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı.

Son olarak, Harita Teşkilatının geleceğe emin adımlarla ilerlediğini ve Türkiye'nin güvenlik ortamındaki ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde kendini sürekli olarak geliştirdiğini belirten Bakan Güler, haritacılık alanındaki çalışmaların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç katacağına inandığını ifade etti. Güler, Harita Genel Müdürlüğü personeline teşekkür ederek sözlerini noktaladı.