DOLAR
34,22 -0,11%
EURO
37,64 -0,04%
ALTIN
2.928,07 -0,29%
BITCOIN
2.154.972,88 -0,63%

Milli Emlak gözü kapalı verecek! Değeri milyonlar ederi 82.000 TL

Milli Emlaktan taşınmaz ilanları gün gün yenilenmeye devam ederken, yeni ihalelerde uygun fiyatları ile dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 16.07.2024 14:44
Güncelleme Tarihi: 16.07.2024 14:44

Milli Emlak gözü kapalı verecek! Değeri milyonlar ederi 82.000 TL

Milli varlıkların değerlendirilmesi ve kullanılması adına düzenlediği ihalelerle uygun fiyata arsa, konut sahibi olma imkanı sağlayan Milli Emlak ilanları il il açıklanmaya devam ediyor. Milli Emlaktan taşınmaz ilanları gün gün yenilenmeye devam ederken, yeni ihalelerde uygun fiyatları ile dikkat çekiyor. Ülkemizin değerli bölgelerinde bir çok taşınmazın satışı için başvuru tarih ve şartlarını açıklayan Milli Emlak, bu arsa ve arazi satışları ile dikkat çekeceğe benziyor.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ve Tokat Turhal’da ihaleye girecek taşınmazlarla alakalı detaylar merak ediliyor. Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bulunan ve büyüklüğü yaklaşık olarak 1.023 metrekare olarak açıklanan bir arsa, 410.000 TL'lik tahmin edilen bedel ile açık artırmaya sunulacak. Yazlık bölgelerde de Milli Emlak satışları revaca çıkarken, bir çok ilan da Balıkesir Ayvalık’tan duyuruldu. Diğer yandan, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yer alan 171 metrekarelik bir arazi ise 111.365 TL'lik başlangıç fiyatıyla satışa çıkarıldı.

tl

AFYON VE BALIKESİR’DE MİLLİ EMLAKTAN SATILIK TAŞINMAZ

Milli Emlak Genel Müdürlüğü resmi web adresinde özellikle de yazın ve kışın bir başka güzel geçtiği Ayvalık’ta bulunan bir çok taşınmaz ilanı mevcut. Yapılan açıklamada yukarıda bahsi geçen il ve ilçelerin yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan pek çok diğer arsa ve arazisini de satışa çıkarmaya hazırlanıldığı belirtildi. Söz konusu açıklaması yapılan ihaleler için başvuru tarihi 24 temmuz olarak açıklandı. Afyonkarahisar'daki satışa sunulacak olan arsanın yüzölçümü 1.023,40 metrekare olup, bedeli ise 82.000 TL olarak belirlenmiştir. Başka bir ilanda da Balıkesir'deki arazinin uygun görülen yüzölçümü 171,33 metrekare olarak kayıtlara geçerken, geçici teminat bedeli açıklaması ile 33.409 TL olarak yer almaktadır. Bahsi geçen her ilan KDV'den muaf olarak satışa sunulacak iken Milli EMlak’ın bir çok avantajına da hak sahibi olunabilecek.

MİLLİ EMLAK AVANTAJLARI

Vatandaşın taşınmaz sahibi olma hayalini gerçekleştirmek adına sunulan bu fırsatlar, diğer taraftan ülke ekonomisi konusunda da destek sağlayacak. Özellikle de turizm ve tarım istihdamının gelişmesi adına, bölgesel kalkınmaya da destek olacak. İhaleye katılmak isteyen vatandaşlar, Milli Emlak'ın resmi web sitesi üzerinden başvuru yapabilecekler. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim imkanı sağlanacak olup, kalan tutar ise 3'er aylık eşit taksitlerle 8 vadeyle ödenebilecek.