DOLAR
34,03 0,03%
EURO
37,76 0,08%
ALTIN
2.798,56 0,1%
BITCOIN
2.105.249 -2,63%

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 19 Mayıs mesajı: "Ülkesini ve milletini düşünen nesiller yetiştirmeliyiz"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere seslendi. Bakan Tekin, milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş, ülkesini ve milletini düşünen bir nesil yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 19.05.2024 12:35
Güncelleme Tarihi: 19.05.2024 12:35

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 19 Mayıs mesajı: "Ülkesini ve milletini düşünen nesiller yetiştirmeliyiz"

Bakan Tekin'den, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında gençlere önemli çağrılarda bulundu. Bakan Tekin, bu özel günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarihin yıl dönümünde, milli ruhu ve bağımsızlık aşkını hatırlatmanın önemine vurgu yaptı.

Tekin mesajında, 19 Mayıs'ın Türk milletinin bağımsızlık aşkını simgelediğini belirterek, gençlere milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş bir nesil olmaları çağrısında bulundu. Atatürk'ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı'nın, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu hatırlatan Tekin, gençlerin vatanını ve milletini düşünen, ülkenin geleceğine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerinin önemine vurgu yaptı.

Bakan Tekin, "Manda ve himaye" savunucularının geçmişte olduğu gibi bugün de var olabileceğine işaret ederek, Milli Eğitim Bakanlığı olarak ülkenin geleceğini emanet edilecek nesiller yetiştirmenin birinci vazife olduğunu belirtti. Gençlerin, sadece bilgili ve üretken olmakla kalmayıp aynı zamanda milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerinin önemine değinen Tekin, bu amaçla eğitimden sanata, spordan bilime kadar gençlerin gelişimine katkı sunacak çalışmaların devam edeceğini ifade etti.