Milli Eğitim Bakanı Tekin, Erzincan Valiliğini Ziyaret Etti
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzincan’daki eğitim altyapısının durumunu değerlendirmek amacıyla Erzincan Valiliği’ni ziyaret etti. Ziyaretinde yaptığı açıklamada, 'Erzincan'daki fiziki altyapı itibarıyla kullanmakta olduğumuz yapı stokumuzun tamamı gözden geçirilmiş durumda. Depreme dayanıklılık açısından gerekli testler yapılmış ve bu anlamda sorunsuz bir ilimiz çok şükür' dedi.
Eğitimde Yapılan İyileştirmeler
Tekin, yaklaşık 1,5 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüttüğü süre içerisinde birçok ilde eğitim durumuna yönelik kapsamlı değerlendirme toplantıları gerçekleştirdiğini ifade etti. Erzincan'da bir okulda öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ettikten sonra valilikte bir toplantı yaptı.
Deprem Anmaları ve Yapı Stoku
1992 yılında Erzincan'da yaşanan depremin anısına değinen Tekin, geçmiş felaketlerde hayatını kaybedenler için dua etti. Ayrıca, 'Bina stoklarımızı ve okulları tepeden tırnağa yeniledik. Mevcut bina stokumuzu elden geçirdik ve gerekli olan yerlerde yıkım ve yeniden inşa işlemleri gerçekleştirdik' şeklinde açıklamada bulundu.
Yeni Projeler ve Geleneksel Oyunlar
Tekin, geleneksel oyunların okul bahçelerinde oynanmasını sağlamak amacıyla başlatılan projelerine değindi. Bu çerçevede, 'Okul bahçelerimizi geleneksel çocuk oyunlarının oynandığı alanlara dönüştürmek için bir süreç başlatmıştık' dedi.
Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içerisinde okul bahçelerinde spor alanları oluşturulacağını ifade etti. 'Erzincan'da bu süreçleri başlatacak projelerin örneklerini hayata geçireceğiz' dedi.
Vatandaşlarla İftarda Buluştu
Bakan Tekin, Erzincan'daki temaslarının ardından valilik, belediye başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretleri gerçekleştirdi. Kentin Dörtyol mevkisinde, 'İftara 5 kala' programına katılarak vatandaşlara iftarlık dağıttı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (sağ 2), temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzincan'da, Valiliği ziyarete etti. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu (sağda) ve kurum müdürleri Bakan Tekin'i valilik girişinde karşıladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (sağ 2), temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzincan'da, Valiliği ziyarete etti. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu (sağda) ve kurum müdürleri Bakan Tekin'i valilik girişinde karşıladı.