Çay yanlarının, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden olacak su böreği tadında tavada milföy tarifi ile karşınızdayız. Ani misafirleriniz geliyorsa ve şipşak 5 dakikada bir börek hazırlamak istiyorsanız bu tarifi muhakkak denemelisiniz. Misafirleriniz için kurtarıcı olacak bu tarif, misafirlerinizin yanı sıra sabah işe gitmeden kahvaltı yapmak istiyorsanız da sizleri büyük bir yükten kurtaracak. Milföyünüz varsa ve içersine koyacağınız beyaz peynir, kaşar peynir, kıyma ya da tercih ettiğiniz herhangi bir malzemeniz hazırsa yalnızca 10 dakikada milföy börekleriniz hazır olacak. İşte kısa zamanlarınızda hayatınızı kurtaracak şipşak milföy börek tarifi...
TAVADA MİLFÖY BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 adet kare milföy hamuru
- Küçük bir parça kaşar ya da istediğiniz peynir
TAVADA MILFÖY BÖREK TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta kaşar peynirlerinizi dilimleyin. Dilerseniz bu esnada beyaz peynir maydonoz karışımını seçebilir ya da kıyma soğan veya haşlanmış patates peynir maydonoz karışımını tercih edebilirsiniz.
- İç harcınız hazır olduktan sonra tavayı bir kaşık yağ ile yağlayıp biraz ısıtın.
- Isınan tavanızın üzerinize milföy hamurunuzu kare şeklinde yerleştirin.
- Ocağınızın altını orta ateşe getirin.
- Milföylerin alt tarafı kızarana kadar pişirin.
- Kızarınca diğer tarafını döndürerek pişirmeye devam edin.
- Hafif kızardığı zaman kabararak katlanmaya başlayacaktır.
- İçersine kaldırarak bıçak yarımdıyla kaşar dilimlerinizi ya da hazırlamış olduğunuz diğer harcınızı ekleyin.
- Alt kısmı kızarınca tekrar çevirerek 1 dakika daha tutup tavadan alın.
- Tavaya yeni milföy eklemeden önce muhakkak tekrardan bir kaşık sıvı yağ ile yağlayarak milföylerinizi tavaya alın. Milföy böreklerinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Kullandığınız milföy miktarına göre böreklerinizin sayısı artacaktır. Bu sebeple kaç kişilik servis yapmak istiyorsanız o kadar milföy kızartmayı unutmayın! Herkese afiyet olsun....