DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.151.839,15 -0,45%

Milföy hamurunuz varsa kremalı çilekli pastanız hazır

Evde milföy hamuru varsa akşama Çilekli milföy pastanız hazır. Parmaklarınızı yiyeceğiniz Çilekli milföy tarifi ile milföy, krema ve çileğin birleşimine inanamayacaksınız. İşte herkesin ikişer üçer yiyeceği hafif çilekli milföy pasta tarifi…

Yayın Tarihi: 24.01.2024 14:55
Güncelleme Tarihi: 24.01.2024 14:55

Milföy hamurunuz varsa kremalı çilekli pastanız hazır

Milföy, krema ve çileğin birleşimi lezzetli bir tatlı tarifi yapmak istiyorsanız beklentinizi karşılayacak tarifte karşınızdayız! Şipşak 10 dakikada hazırlayacağımız on dakika pişireceğiniz çilekli milföy pasta tarifi ile her deneyen parmaklarını yiyecek. Çatkapı gelen misafirlerin kurtarıcısı olacak çilekli milföy pasta tarifi için 20 dakikanızı ayırmanız yeterli. Siz de evinizde milföy varsa bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. İşte çilekli milföy pasta tarifinin detayları...

ÇİLEKLİ MILFÖY PASTA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 10 tane SuperFresh milföy
  • 2 su bardağı ölçüsünde süt
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde un
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde nişasta
  • 6 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
  • Vanilya
  • 1 paket kremşanti

Arasına

  •  Dilimlenmiş çilek

Milföy hamurunun üzerine sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde eritilmiş margarin
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde süt

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA TARİFİ

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk etapta kremayı hazırlayarak işe başlayalım.
  2. Krema için un, süt, nişasta, yumurta ve şekeri bir tencerenin içerisine alıp güzelce pişirelim. 
  3. Krema kıvam aldıktan sonra ise ocağın altını kapatalım.
  4. İçersine tereyağ ve vanilya ekleyerek güzelce karıştıralım.
  5. İlk sıcağa gittiği zaman streç film yardımıyla ağzını kapatarak soğuması için bir kenara bırakalım.
  6. Soğuduktan sonra işe kremşantiyi ekleyerek güzelce çırpalım.
  7. Hamurlarınızın üzerine eritmiş olduğunuz margarin ve süt karışımını sürerek ikiye katlayalım.
  8. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında üzerleri tamamen kızarana kadar pişirelim.
  9. Soğuduktan sonra ise içerisine krema ve çilekleri ekleyelim. 
  10. Son olarak ise pudra şekeri serpiştirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun...