Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Migren hastalarının çilesi bitiyor! Migren hastalığının kökünü kazıyan yöntem bulundu

Çağın hastalığı olarak ön plana çıkan migren hastalığının çözümü aslında bu kadar basitmiş. Bu yöntem ile siz de migreni hayatınızdan çıkarabileceksiniz...

Yayın Tarihi: 03.05.2024 14:43
Güncelleme Tarihi: 03.05.2024 14:43

Migren hastalarının çilesi bitiyor! Migren hastalığının kökünü kazıyan yöntem bulundu

Migren hastalığı dayanılmaz baş ağrısı şeklinde başlayan bir sorundur. Nörolojik bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkan migren hastalığı en çok karşımıza çıkan baş ağrılarından biridir. Genelde koku, ışık, sıcaklık veya ağır fiziksel aktivite ile beraber artış gösteren migren hastalığını hayatımızdan çıkaracak bir yöntem bulundu. Bu yöntem ile siz de migrenden kurtulabilirsiniz. 

Hem iş hayatınızı hem de sosyal hayatınızı doğrudan etkileyen migren hastalığını hafifletmek için güçlü ağrı kesiciler kullanılmaktadır. Fakat ilaç tedavisi çözüm olmazsa eğer daha iyi yöntemlerden size bahsetmek istiyoruz. Bu yöntem sayesinde siz de migren hastalığından kurtulabileceksiniz. Konuyla ilgili Nöroloji Uzmanı Dr. Büşra Ölmez tarafından açıklama yapıldı. Ölmez tarafından yapılan açıklama kapsamında; 

"Sinir blokajı, çeşitli nedenlerden dolayı ilaç kullanamayan kişilere uygulanmaktadır. Dirençli devam eden akut ağrılarında da kullanılan bu sinir blokajı ile migren ataklarından kurtulabileceksiniz. En çok ta oksipital sinir bloke edilmekle beraber bu işleme GON blokajı adı verilmektedir. Kullanılan bu yöntem ile migren ataklarının sıklığını, şiddetini ve süresini azaltabilirsiniz. Uygulamanın sıklığı da hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Genelde ilk bir kaç doz haftalık olarak uygulanıp hastanın durumuna göre aylık ya da 2 aylık yapılan enjeksiyonlar uygulanabilmekte."

migren

Migren Botoksu İle Ağrıları Azaltın

Migren tedavisi olarak uygulanan migren botoksu ile siz de ağrıları azaltabileceksiniz. Migrende botoks tedavisinde baş ağrılı gün sayısı azaltılacaktır. Etkisi 2 ila 4 haftada görülmeye başlanmakla beraber baş ve boynun arka kısmındaki kaslara botulinum toksini enjeksiyon yapılmaktadır.