Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Midilli Adası'nda nereye gidilir? Neler yenir? Nerede kalınır? Midilli Adası'nın altını üstüne getireceğiniz gezi rehberi

Yunanistan’ın üçüncü büyük adası olan Midilli Adası, Burhaniye'ye ve Ayvalık'a oldukça yakın. Yazın vizesiz gidebileceğiniz Midilli Adası'nı ziyaret etmek istiyorsanız, sizlere harika bir gezi rehberi hazırladık. Bu rehberle adanın altını üstüne getireceğiniz kesin!

Yayın Tarihi: 18.12.2023 17:38
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 17:38

Midilli Adası'nda nereye gidilir? Neler yenir? Nerede kalınır? Midilli Adası'nın altını üstüne getireceğiniz gezi rehberi

Eğer güzel bir tatil için Yunan Adaları'ndan Midilli Adası’nı tercih etmeye karar kıldıysanız, sizlere harika bir gezi rehberi hazırladık! Midilli Adası’nda nereye gidilir? Neler yenir? Nerede kalınır? soruların cevabı tek bir haberle sizlerle!

 Yunanistan’ın üçüncü büyük adası olan Midilli Adası, yoğun yeşilliği sayesinde Zümrüt Ada olarak da adlandırılıyor. Ada adeta yemyeşil bir bitki örtüsünü sizlere sunarken, değişik kuş türlerini gözlemlemenize de olanak sağlıyor. Bir çok sanatçıya ev sahipliği yapan Midilli Adası’nda, üç büyük körfez ve çok sayıda da gezilecek koy mevcut. İşte Midilli Adası’nda gezilecek yerler....

MİDİLLİ ADASI’NDA GEZİLECEK YERLER

Harika bir tatil planlaması yaparken Midilli Adası'na gitmeye karar verdiyseniz, Midilli Adası'nda gezilecek bir çok yer mevcut. Alışveriş ve gece hayatı konusunda da oldukça renkli olan Midilli Adası, konaklama seçeneklerinde de de bir çok bütçeye uyum sağlayacak cinsten. İşte Midilli Adası'nda gezilecek yerler...

OLYMPOS DAĞI

OLYMPOS DAĞI

Yunanistan’a bağlı olan Midilli Adası'nda gezilecek yerler denildiği zaman ilk akla gelen Olympos Dağı'dır. Turizm faaliyetlerine ev sahipliği yapan Olympos Dağı, mitolojik bir kalıntı olarak karşınıza çıkıyor. Taşıdığı kültürel esintilerle bir çok turistin ilgisini çeken  Olympos Dağı, Midilli Adası'nda bulunan mucizevi kalıntılardan birisi. Midilli Adası'na gittiğinizde ilk uğramanız gereken yerlerden birisi Olympos Dağı olmalı...

MİDİLLİ TAŞLAŞMIŞ ORMAN 

MİDİLLİ TAŞLAŞMIŞ ORMAN

Midilli Adası'nda doğal kalıntılar görmek istiyor ve yeşillikle baş başa harika bir tatil yaşamak istiyorsanız, uğramanız gereken yerlerden birisi de Midilli Taşlaşmış Orman. Bölgede bir çok farklı milyon yıllık ağaç bulunmakta. Ek olarak bitki fosilleri de bu ormanda sizleri karşılıyor. Araştırmacıların farklı inceleme konularına ev sahipliği yapan Midilli Taşlaşmış Orman içersinde bir çok doğal ve tarihi yapıda mevcut.

Midilli Taşlaşmış Orman içersinde Midilli Taşlaşmış Orman Doğal Tarih Müzesi'de bulunuyor. Bu tarihi müze Singri Köyü Merkezi’nde yer alıyor. Taşlaşmış Orman içersinde doğal kalıntılar burada ziyaretçilere sunuluyor.

MİDİLLİ KALESİ

MİDİLLİ KALESİ

Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan Midilli Kalesi, Midilli Adası’nın merkezinde yer alıyor. Bir çok sayısız uygarlığa tanıklık eden bu kale, kültürün ve geçmişin izlerini taşıyor. Bizans döneminde temelleri atılmış olan kale, Osmanlı uygarlığı döneminde de bir çok yaşantıya tanıklık etmiş. Çok katlı bir yapı olan Midilli Kalesi'ni görmeden kesinlikle adadan dönmemelisiniz.

AZİZ IGNATİUS MANASTIRI 

AZİZ IGNATİUS MANASTIRI

Kalloni Kasabası'nda yer yer alan alan bu manastır, Midilli Adası'nda gezilecek yerlerde en sık tercih edilen yerlerden birisi. Aziz Ignatios önderliğinde kurulmuş olan bu manastır, dini amaçlarla yüzyıllardır kullanılmış. Ek olarak bilim ve eğitim adına da çalışmaların yürütüldüğü bir merkez olarak biliniyor. Eğer dini ve kültürel yapıları gezmekten keyif alıyorsanız; muhakkak bu manastırları ziyaret etmelisiniz.

MOLİVOS KALESİ 

Midilli Adası’nda bulunan bu kale tarihî mekanları gezmek isteyen turistlerin uğrak noktası. Bir çok uygarlığın yaşantısına ev sahipliği yapmış olan bu kale, Midilli Adası’nda her zaman önemini korumuş ve dolayısıyla da tarihi izleri gezmek için giden turistlerin uğrak noktası olmuştur.

MOLİVOS KALESİ

Bu bahsettiğimiz Midilli Adası gezilecek yerlerin dışında Midilli Adası’nda hem kültürel anlamda hem de dini anlamda gezilecek bir çok farklı yer bulunmaktadır. Ek olarak Midilli Adası’nın koylarıyla meşhur olması sebebiyle birden fazla koyda mevcuttur. Eğer yaz mevsiminde gidecekseniz, bu koylara muhakkak uğramalı Midilli Adası’nda denizin keyfini çıkarmalısınız!

MİDİLLİ ADASINA NASIL GİDİLİR? 

Midilli Adası'na gitmeye kararı verdiyseniz, ulaşım sağlamanın en basit yolu feribotla ulaşım sağlamaktır. Ayvalık Midilli Adası’na en yakın olan bölgelerden birisidir. Bu sebeple sıklıkla Ayvalık - Midilli arası feribot seferleri düzenlenmektedir. Feribot seferleri hava koşullarına bağlı olarak ortalama 45 ila 90 dakika arası sürmektedir. Eğer deniz otobüs seferleriyle ulaşım sağlayacaksınız 45 dakikada ulaşmanız mümkündür. Ancak kendi aracınız ile araçlı feribotla gideceksiniz 90 dakikalık bir yolculuk geçirmeniz gerekecektir.

MİDİLLİ ADASI

Ayvalık Midilli feribot bilet fiyatları ise yine araçla feribot ve deniz otobüsüne göre değişim göstermektedir. Eğer deniz otobüsüyle ulaşım sağlayacaksanız, bir yetişkin için gidiş dönüş ücret 35 Euro olarak belirlenmiştir. Araçlı feribot için ise ücret 30 Euro şeklindedir. Otomobil için taşıma ise 2023 güncel dip fiyat 80 Euro olarak belirlenmiştir.

MİDİLLİ ADASINDA NE YENİR?

Midilli Adası, Yunanistan’a bağlı olduğu için ve ada kategorisinde yer aldığı için geleneksel yemekleri arasında deniz mahsulleri ve balık bulunmaktadır. Akdeniz mutfağının da izlerini taşıyan Midilli Adası'nda; kabuklu deniz canlıları ve balık sıklıkla tüketilmektedir. Ancak bunların yanı sıra mantar köfte, kabak çiçeği dolması, karidesli makarna, horiatiki, melomakarona gibi lezzetlerde adadı meşhurdur. Türk turistlerin sıklıkla ziyaret ettikleri Midilli Adası’nda, Türk restoranlarla ve yemeklerle karşılaşmakta mümkündür.

MİDİLLİ ADASI

MİDİLLİ ADASINDA KONAKLAMA SEÇENEKLERİ

Midilli Adası’na günübirlik değil kalmalı şekilde gitmeye karar verdiyseniz, konaklama seçenekleri gözünüzün önünde bulundurulduğunda yüzünüzün güleceğine eminiz. Midilli Adası’nda bir çok konaklama seçeneği mevcuttur. Dileyenler tam pansiyon ya da yarım pansiyon bir yerde kalabilir, dileyenler de otel apart ev kiralama gibi seçenekleri değerlendirebilir. Fiyatlar Euro bazında hesaplanıyor olup yine de Türk parasına çevrildiği zaman oldukça uygundur.