Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Microsoft, Windows Karma Gerçeklik platformunu iptal ediyor!

Microsoft, ilk çıktığında büyük ses getiren ve çığır açıcı bir gelişme olarak görülen Karma Gerçeklik platformunu yakın zamanda kaldıracağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 15:01
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 15:01

Microsoft, Windows Karma Gerçeklik platformunu iptal ediyor!

Microsoft’un Karma Gerçeklik platformunu kapatacağı öğrenildi. Buna Windows Karma Gerçeklik yazılımının yanı sıra Karma Gerçeklik Portalı uygulaması ve bağlı Steam VR uygulaması da dahil. Platform, henüz kaldırılmadı ama Microsoft Windows'un gelecekteki bir sürümünde kaldırılacağı ifade edildi.

Microsoft, HTC ve Oculus gibi sanal gerçeklik (VR) alanındaki rakipleriyle rekabet etme girişimi olarak Windows Karma Gerçekliği ilk kez 2017'de tanıttı. İlk piyasaya çıkarıldığında, yüz yüze paylaşılan karma gerçeklik yeteneği sunduğu için büyük ses getirmişti. Pahalı Apple Vision Pro’nun, muhtemelen şubat ayında piyasaya çıktığında benzer bir deneyim sunması bekleniyor.

Microsoft'un platformu nihayetinde HP Reverb G2 ve Acer, Asus ve Samsung gibi şirketler tarafından üretilen diğerleri gibi çeşitli VR başlıkları tarafından benimsendi. Windows Karma Gerçeklik Portalı uygulaması oyunlara, deneyimlere ve işle ilgili pek çok üretkenlik uygulamasına erişim sağladı. Ancak, bugünkü haberlerin de gösterdiği gibi, benimseme oranı yeterli olmamış gibi görünüyor.

hololens

HOLOLENS’TE EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI

Platformun yakın zamanda sona ermesine rağmen, Microsoft'un diğer karma gerçeklik ekosistemi HoloLens 2'yi etkilemiyor gibi görünüyor.

The Verge'e göre Microsoft, bu yılın başlarında iş odaklı kulaklık için bir Windows 11 yükseltmesi ve diğer iyileştirmeleri ekledi. Ayrıca savaş testleri için orduya da göndermeye başladı.

Ancak HoloLens konusunda işler yolunda gitmedi. Raporlar, Microsoft'un HoloLens 3 üzerindeki geliştirmeyi durdurduğunu gösteriyor. 2022'de yayınlanan bir rapor, şirketin duyurulmamış bir karma gerçeklik cihazı yapmak için Samsung ile iş birliği yaptığını söylüyordu. Fakat Microsoft sözcüsü Frank Shaw, Microsoft'un HoloLens'e ve gelecekteki HoloLens gelişimine bağlı kaldığını söyledi.

Ayrıca Microsoft, VR bölümünde kapsamlı kesintiler yaparak işten çıkarmalara ve AltspaceVR uygulamasının durdurulmasına yol açtı. Bununla birlikte şirket, iş arkadaşlarının kulaklık olmadan sanal bir alanda buluşmasını sağlayan tescilli Mesh uygulamasını geliştirmeye devam ediyor.