DOLAR
34,1 -0,32%
EURO
38,06 -0,1%
ALTIN
2.874,25 -1,68%
BITCOIN
2.140.630,72 0,49%

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan CHP'nin Anayasa İfadelerine Sert Yanıt

MHP Genel Sekreteri, CHP liderinin anayasa açıklamalarına tepki gösterdi. Özgür Özel'in PKK'ya yakınlık iddialarını cevapladı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 21:24
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 21:24

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan CHP'nin Anayasa İfadelerine Sert Yanıt

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan Özgür Özel'e Sert Yanıt

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in anayasa konusundaki açıklamalarına karşı çıkarken, PKK terör örgütünün siyasi uzantılarını masumlaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

Büyükataman'dan Açıklama

Büyükataman, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Özgür Özel’in MHP’ye anayasanın ilk dört maddesi ile ilgili soru sormaya haddi ve hakkı olmadığını belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, anayasanın bu maddelerinin değişmeyeceği yönündeki ifadelerinin Özel tarafından anlaşılmadığını savundu.

Anayasa Üzerine Tartışma

Ayrıca, Büyükataman, "Milli varlığımızın unsuru olan anayasanın ilk dört maddesi hakkında MHP’nin tutumunu ilk günden beri taviz vermeden sürdürdü" diyerek, Bahçeli’nin basın toplantısında da bu duruşu net bir şekilde ifade ettiğini hatırlattı.

Özgür Özel ve DEM Partisi

Büyükataman, Özgür Özel’in Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’e yönelik eleştirilerinin, DEM Partisi ile olan karanlık ortaklığı ile devam edip etmeyeceğini sorguladı. “Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan PKK’nın uzantılarına karşı neden hiç ses çıkarmadığını da açıklayabilir mi?" dedi.

Son olarak, Büyükataman, Özgür Özel’in anayasaya ve Cumhuriyet’e karşı düşmanlık besleyen DEM Partisi ile ilişkisini aydınlatma zorunluluğunun altını çizdi.