DOLAR
34,17 0,01%
EURO
37,86 -0,01%
ALTIN
2.919,26 0,25%
BITCOIN
2.106.234,21 -1,32%

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Yeni Dönem Mesajı Verdi

Bahçeli, yeni yasama yılı resepsiyonunda barış vurgusu yaptı ve gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:30
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:30

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Yeni Dönem Mesajı Verdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılı resepsiyonunda önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile yaptığı tokalaşmaya yönelik olarak, "Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım." ifadelerini kullandı.

Meclis’teki Resepsiyonda Gündem Maddeleri

Devlet Bahçeli, Türk milletinin mevcut durumunu değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni yasama yılı açılışında yaptığı İsrail’e yönelik uyarılara da değindi. Bahçeli, Erdoğan’ın bu konuda kararlılıkla durduğunu ve Türk milletini uyardığını belirtti.

Tokalaşmanın Anlamı

Bir gazetecinin Özgür Özel'e yönelik önceki sert eleştirileri hatırlatarak tokalaşmanın nasıl değerlendirileceği hakkında sorusu üzerine, Bahçeli, "El sıkma değerlendirmenin işaretidir." dedi.

İran ve HÜDA PAR Tartışmaları

Bahçeli, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısını değerlendirdi. "İran başından beri müdahale etmeyi düşünen ifadeler kullanıyordu; demek ki bugün bunu gerçekleştirmiş oldu." açıklamasında bulundu. Ayrıca, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerine yaşanan tartışmaları hakkında, "O tartışmalar bitmiştir, bizim için değişen bir şey yok." dedi.

Milli Paralimpik Sporcularıyla Buluşma

Resepsiyon sonunda Bahçeli, milli paralimpik sporcularıyla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.