DOLAR
33,99 0,18%
EURO
37,95 -0,01%
ALTIN
2.815,2 -0,02%
BITCOIN
2.045.491,39 -0,16%

Mete Gazoz'dan Paris 2024 Olimpiyatları Açıklaması

Mete Gazoz, çeyrek finalde elenmenin ardından yaşadığı duyguları paylaştı ve geleceğe yönelik hedeflerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.08.2024 15:37
Güncelleme Tarihi: 04.08.2024 15:37

Mete Gazoz'dan Paris 2024 Olimpiyatları Açıklaması

Mete Gazoz'un Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki Duygusal Anlamı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finalde elenen Mete Gazoz, "Bir altın daha kazanabilirdim. Maçta bu şansım vardı, ama değerlendiremedim. Son oku 10 atmam gerekiyordu, olmadı," diyerek duygularını ifade etti.

Olumsuzlukların Arkasında Bir Başarı Hikayesi

Mili okçumuz, çeyrek finalde Güney Koreli Woojin Kim'e 6-4 yenildiği maç sonrası basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazoz, "Bir yandan mutluyum, diğer yandan içim buruk," dedi.

Haftanın başlangıcını güzel geçirdiklerini vurgulayan Gazoz, Berkin Tümer ve Mohammed Abdullah Yıldırmış ile birlikte yer aldığı Klasik Yay Milli Takımı'nın bronz madalya kazandığını hatırlattı. Bu madalyanın, takım olarak ilk olimpiyat deneyimlerinde elde edildiğini belirtti.

Gelecek için Hedef Belirleme

"Bu hafta çok güzel geçti. Kürsüde bir Türkiye takımının yer alması bizim için umut verici. Bireysel olarak bir altın daha kazanabilirdim, ama fırsatları değerlendiremedim," diyen Gazoz, rüzgarın da performansını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Türk Okçuluğu İçin Yeni Hedefler

Gazoz, 2028 Olimpiyatları'na hazırlık amaçlı daha çok çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, "Türk okçuluğu olarak madalya beklentisi oluşturuyoruz. Bu başarıyı yakalamak için arkamızda hissettiğimiz desteğe teşekkür ederiz," ifadelerini kullandı.

Teknik Direktörden Destekleyici Açıklama

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, sporcularının performansından dolayı gurur duyduğunu belirtti. Ergin, "Uzun bir süredir 4 madalya için yarışan bir takım olarak buradayız. Sporcularımızın form durumu oldukça iyiydi ve hepsi kazanmaya çok yakındı," dedi. Gelecek olimpiyatlara daha güçlü gelme umudunu da dile getirdi.