DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,04 0,05%
ALTIN
2.863,14 -1,29%
BITCOIN
2.156.497,08 -0,22%

Meta'nın Avustralya'daki Fotoğraf Kullanım İtirafı

Meta, Avustralyalıların fotoğraflarını izinsiz kullandığını kabul etti ve bu durumu senato soruşturmasında açıkladı.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 11:59
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 11:59

Meta'nın Avustralya'daki Fotoğraf Kullanım İtirafı

Meta'nın Yüzleştiği İhlal İddiası

Facebook ve Instagram'ın sahibi olan Meta, yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla Avustralyalı kullanıcıların sosyal medyada herkese açık olarak paylaştığı fotoğrafları izinsiz kullanma iddialarını kabul etti.

Melinda Claybaugh'ın Açıklamaları

Meta'nın gizlilik politikası yöneticisi Melinda Claybaugh, senatoda yaptığı açıklamada Avrupa'daki Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) gereği kullanıcıların izinsiz kullanımına karşı korumasının neden Avustralya'da sunulmadığına dair soruları yanıtladı.

Claybaugh, "Avrupa'daki düzenlemelere uymak zorundayız. Ancak Avustralya'daki kullanıcıların bu tür bir seçeneğe sahip olmasını sağlamak isterim," diyerek Avustralya'da benzer bir uygulama olup olmayacağına dair bir netlik vermedi.

Senatörlerden Tepkiler

Claybaugh'ın açıklamalarına karşı çıkan Senatör Tony Sheldon, hükümete teknoloji şirketlerinin yasaları hiçe sayarak istediklerini yapmalarına engel olmaları çağrısında bulundu. Sheldon, "Teknoloji şirketleri yasalara saygı göstermelidir," dedi.

Meta'nın yaptığı bu itiraf, kullanıcı gizliliği konusunda daha fazla tartışma ve düzenleyici adım atılmasını gündeme getirdi.